Скандальна виставка плакатів Василя Слонова

Афіша - Виставки - Скандальна виставка плакатів Василя Слонова

Афіша - Виставки - Скандальна виставка плакатів Василя Слонова

 

Артур Клосе презентує виставку Васілія Слонова. Він належить до еліти найбільш впізнаваних у світі незалежних сучасних митців Росії.

 

П’ять разів російська влада закривала його виставки. Проте найбільший скандал викликали його сатиричні плакати, що з 12 березня будуть експоновані в Музеї ідей у Львові.


Вистаку плакатів Слонова довелось закрити і в Музеї сучасного мистецтва в Пермі, крім цього було одразу ж звільнено директора музею - Марата Гельмана

 

Гельман заснував цей музей, завдяки чому провінційне сіре місто перетворилось на Центр сучасного мистецтва. Але незважаючи на всі його заслуги, він втратив роботу через те, що дозволив експонувати плакати в своєму Музеї. Не допомогло навіть те, що Гельман колись був радником Путіна, і зокрема, завдяки йому Путін став тим, ким є зараз. 

Ці плакати показують, наскільки катастрофічною є зараз ситуація в Росії. Але ця серія плакатів має набагато більше значення, бо викриває лицемірство німецьких політиків: Коли Артур Клосе привіз ці плакати з Росії до Німеччини, щоб показати їх в німецькому місті Кассель, він звернувся в Управління культури в Касселі з проханням повідомити йому процедуру, необхідну для організації виставки в публічному просторі міста. Але його листи двічі ігронорували. 

Це було зроблено навмисно, щоб пізніше представники уряду могли заявити в пресі, що плакати не були показані в громадському просторі Касселя, оскільки не було відповідного подання в Управлінян культури. 

"Я - митець і куратор, і не мушу знати урядових процедур. Саме тому оплачую податки, за рахунок яких урядовці отримують зарплату, щоб надавати мені необхідну інформацію у таких питаннях. Проте вони ДВІЧІ не відповіли на мій запит, щоб я не дізнався про ці процедури та не склав відповідного подання. Цей факт відкрив очі Слонову на ситуацію в Німеччині, і до своєї серії плакатів про Росію він доробив ще один - про Кассель." 

Окрім цього, ця виняткова ситуація викликала протест серед московських студентів-митців. Вони сконтактувались зі студентами Касселю і завдяки їхній допомозі зробили 7 мухобійок із зображеннями семи найвпливовіших чиновників Касселя. З-поміж інших у цій серії є обличчя мера міста та начальника управління культури, яка так лицемірно поводилася з Артуром Клосе. 

фото vitki.orgфото vitki.org

фото vitki.org

фото zaxid.netфото zaxid.net

фото zaxid.net

 

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах