Виставка раритетних велосипедів

Афіша - Виставки - Виставка раритетних велосипедів

Афіша - Виставки - Виставка раритетних велосипедів

Відкриття виставки раритетних велосипедів та показ фільму "Велосипед" відбудеться у Львові у Першій Львівській Медіатеці 5 червня о 19.30.

Львів славиться багатокультурною історією загалом, але історія його велосипедів не менш цікава. У наш час можна віднайти унікальні експонати часів Австро-Угорщини, Польщі чи Совітів, цінними є також зразки велосипедної культури країн Прибалтики, на які нерідко можна натрапити у Львові.

У планах організаторів - зібрати та представити близько 15 рідкісних і красивих велосипедів зі Львова та його околиць , кожен з яких відображає індивідуальність та естетичні смаки свого власника і винахідника. Також зібрати старі фотографії, що свідчать про користування велосипедом у Львові від початку століття.

"Велосипед" - 86-хвилинний документальний фільм, що ставить питання: чому їзда на велосипеді і сам велосипед знову в моді? Фільм, знятий режисером-переможцем кіноакадемії BAFTA і завзятим велосипедистом Майкл Кліфордом, розповідає історію велоспорту в країні, яка винайшла сучасний велосипед, його народження, занепад і переродження від вікторіанських витоків до сьогодення. Дизайн велосипеда, велоспорт та їзда на велосипеді поринуть у формі знакових історій та інтерв'ю з відомими велосипедистами Дейвом Брейлсфордом, Гарі Фішером, Крісом Бордманом, Недом Болтіингом, Крісом Хойєм, Трейсі Мозлі, Майком Барроузом і багатьма іншими, а також це все супроводжуватиметься архівними кадрами, анімацією та музикою.

"Велосипед" - це гумористично-лірична і тепла рефлексія на велосипед та велосипедний спорт і його місце в серцях британців.

Показ фільму - 5 червня 20.00 - 22.00.

"Велосипед", реж. Майкл Кліфорд, Великобританія, 2012, 86 хв.

Вебсайт фільму http://bicyclethefilm.com/

Показ та виставка відбувається за підтримки німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ у рамках проекту Майстерня міста 2015 http://facebook.com/maisterniamista

Контакти:

info@roverchic.com

www.roverchic.com

 

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах