Відкриття виставки "Материнство"

Афіша - Виставки - Відкриття виставки "Материнство"

Афіша - Виставки - Відкриття виставки "Материнство"

Центр візуальної культури, "Політична критика" та Феміністична майстерня запрошують на виставку "Материнство".

Виставка "Материнство" пропонує феміністичний погляд на традиційну "функцію" жінки – народження і виховання дитини. Яким є досвід матері, прихований від публічності? Які зусилля повинна докладати жінка задля становлення і розвитку нової людини, і яка оцінка цих зусиль в суспільстві? Як тема материнства розкривається у творчості художниць, попри те, що народження дитини часто змушує відсунути творчість на другий план? Що значить для кожної жінки потенційна можливість стати матір’ю? Ці та інші питання ставлять у своїх роботах художниці з України, Польщі, Росії, Молдови, Угорщини, Австрії та Швеції.

Подаючи аналіз ролі та становища жінки-матері в суспільстві, виставка показує материнство як важку тілесну і психічну працю, без якої не було би всіх нас. Діалог з матерями – це діалог з історією власного життя, вписаний у суспільний контекст, який заслуговує на те, щоби бути озвученим публічно. 

Учасниці: Оксана Брюховецька, Марина Віннік, Анна Вітт, Ксенія Гнилицька, Маша Годованная, Алевтина Кахідзе, Аліна Клєйтман, Йоанна Райковська, Емма Торсандер, Анна Фабріціус, Марта Фрей, Тетяна Фьодорова, Ельжбета Яблонська, Аліна Якубенко.
Кураторка - Оксана Брюховецька.

Виставка триватиме по 19 липня.

 

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах