Проект "Добрий лев"

Афіша - Виставки - Проект "Добрий лев"

Афіша - Виставки - Проект "Добрий лев"

26 червня  о 14:00 відбудеться відкриття унікального проекту "Добрий лев", який складається з двох частин: творів відомої української художниці Марії Приймаченко з приватних колекцій та скульптури заслуженого діяча мистецтв України Олега Пінчука. Відкриття відбудеться в головній будівлі Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького.

Творчість народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка Марії Оксентіївни Примаченко (Приймаченко) (1909 –1997) –– явище самобутнє, неповторне, як мистецтво кожного з великих майстрів. Понад шістдесят років М. Примаченко присвятила улюбленій справі – малюванню, залишивши людям великий мистецький спадок. Творити для людей, творити для всеперемагаючої краси – у цьому бачила вона сенс свого життя. Мисткиня досягла світового визнання й обійняла одне із найпочесніших місць серед визначних майстрів "наївного" малярства поряд з Анрі Руссо, Ніко Піросманішвілі, Іваном Генераличем, Іваном Никифоровим.

Творчість М. Примаченко надихала до створення власного світу скульптур Олега Пінчука. Паяци та янголи, філософи та монахи, суцільні “Homo Ludens" та антропоморфні рибини — це світ, створений Пінчуком не лише задля гедоністичної насолоди глядача. Скульптор прагне незалежності від академічної бази, прагне вільно оперувати своїм талантом й одним з найкращих взірців для нього — натхнення, з яким створювала своїх фантастичних звірів Марія Примаченко.

Творчість Олега Пінчука розглядатиметься в кількох напрямах: 1) іронічна скульптура; 2) філософсько- інтелектуальні ремінісценції; 3) концепти, проекти, об'єкти ("ready made"), інсталяції.

Деталі: https://www.facebook.com/events/1450469431939060/

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах