Відкриття персональної виставки Дмитра Собокара "SILENTIUM"

Афіша - Виставки - Відкриття персональної виставки Дмитра Собокара "SILENTIUM"

Афіша - Виставки - Відкриття персональної виставки Дмитра Собокара "SILENTIUM"

У філософській традиції часто зустрічається думка, згідно з якою людина є першою і єдиною істотою, яка не лише вільно розмовляє, але і вільно мовчить.

Пізнаючи людину, Дмитро Собокар ставить перед собою складну мету - розгадати феномен мовчання, феномен вічної тиші і недомовленості.

Кожна робота фотохудожника - це дослідження меж можливого і неможливого, короткий екскурс в те, що найчастіше знаходиться за межами вербального самовираження, експеримент над пластичним потенціалом кожної людини. Не всі мають можливість складати букви в правильні слова, але всі - за допомогою своєї міміки - дають зрозуміти, що діється в глибинах їхніх душ.
Камера - невидимий провідник між існуючим і вигаданим світом. Світ Дмитра занурює в інший вимір, простягаючи незримі нитки з минулого в майбутнє.

У кожному знімку автор показує нам контрастні грані чоловічого мовчання.

Моделі на фотографіях втягують нас в символічний обмін порожніми знаками, і ми охоче приймаємо цю гру, тому що Silentium - це найприродніша форма існування, в якій кожен з нас може знайти відповіді.

Silentium – це 30 образів, 30 різних відображень чоловічої природи.

Фотокартини Дмитра Собокара – це створений ним міф, в якому живуть загадкові герої. Камера Дмитра уважно зазирає в чоловічу психологію, намагаючись спіймати вислизаючі в нескінченність емоції та почуття, зловити саму суть.

Дмитро Собокар - Переможець багатьох міжнародних та національних фотоконкурсів, в тому числі Al-Thani Award for Photography-2014 (Катар) та Trierenberg Super Circuit-2013-2015 (Австрія). Кращій фотограф України у 20012-2014 роках (номінація весільне фото). Роботи Дмитра Собокара знаходяться в приватних колекціях Австрії, Італії, Катару.
Виставка триватиме до кінця липня.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах