Погода сьогодні: дізнайся, якою буде весна

Фото:www.unian.ua

Фото:www.unian.ua

Дозвілля та їжа
02 лютого 2015 11:11

 


Лютий лютує та весні дорогу готує


Зима цього року на Львіщині була лагідною, так що галичани не  мерзли ні від лютих морозів, не  страждали від зимових  хурделиць і негоди.  Останній  зимовий місяць лютий, за прогнозами синоптиків, буде на один градус тепліший, ніж звичайно. Недарма ж лютий вважається прелюдією весни, її заспівом і порою сліпучого сонця.

Сьогодні, 2 лютого, Львівський регіональний центр з гідрометеорології  попереджає, що 2 і 3 лютого у Львові на дорогах ожеледиця. Водіїв просять бути максимально обережними.

За прогнозами синоптиків сьогодні і завтра у Львові – хмарна погода з проясненнями. Вночі та вранці  - невеликий мокрий сніг та сніг, вдень без істотних опадів. Вітер- південний 7-12 м/сек. Температура повітря вночі 2-4 градуси морозу, вдень – 3-5 градусів тепла. Видимість при  опадах – 1-2 км.


За народними прикметами


2 лютого – Євтимія Великого проповідника. Опівдні в цей день сонце – до ранньої весни, якщо ж буде похмуро та розгуляється віхола, то ще довго буде сніжна та хуртовинна погода. Але, як  кажуть в народі, лютий лютує та весні дорогу готує. А за всіма ознаками початку цього місяця – весна має бути ранньою, погожою і ясною.

До речі, сьогодні відзначають День Бабака. Якщо львівський бабак Мишко і його подружка Маруся  прокинуться, а Мишко вилізе з хатки і не побачить своєї тіні, ( сьогодні це цілком можливо, бо сонце сяє яскраво),– весна буде ранньою і прийде через два тижні.  Якщо ж навпаки -  зимі царювати ще 6 тижнів. Щороку пробудження бабака Мишка відбувається як справжнє весняне свято. яке відбувається в Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: 

Земельний податок: кого у Львові звільнять від сплати

Де у Львові сьогодні не буде світла: перелік вулиць, номери будинків

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах