Якою буде погода на цьому тижні

фото: bruchwiese.livejournal.com

фото: bruchwiese.livejournal.com

Дозвілля та їжа
09 лютого 2015 11:46

Схоже на те, що лютий, нарешті, вирішив нагадати нам усім, що таке справжня зима: насипав снігу,  покликав на підмогу морози, але щоб сильно не лякати галичан, вдень випускає на небо яскраве сонечко. Тим не менше, за таких нестабільних погодних умов, треба бути уважними не лише пішоходам, щоб не зламати на слизькій дорозі  руку чи ногу і не потрапити в травмпункт, але й водіям.

За спостереженнями львівських синоптиків, за останнє десятиріччя лютий на наших теренах  став на 1-2 градуси теплішим, ніж був. А висота снігового покрову була показовою лише в 2010 році: 30-34 см.

Цьогорічний останній місяць зими буде на руку любителям лижного відпочинку в горах. Там зараз намело сніжку і кататися – одне задоволення. Висота сніжного покрову в гірських районах – 15-17 см. Так що на вихідні – гайда в гори!

Якою буде погода в найближчі дні, Vgorode дізнавався у провідного синоптика Львівського гідрометцентру Лариси Луцан.

10-11 лютого на Львівщині утримається мінлива хмарність, місцями - пройде невеликий сніг, вночі та вранці - слабкий. Туман видимістю – 500-1000 метрів. Вітер північного напрямку з переходом в південно-західний. Температура вночі – 4-9 градусів морозу, вдень – 3 + 2 градуси тепла.

З 12-15 лютого погода  матиме антициклонічний характер. На всій території області  буде малохмарно, без істотних опадів, зате атмосферний тиск інтенсивно зростатиме.

Тому людям, чутливим до метеоумов, треба уважно стежити за своїм здоров’ям.

Вночі цими днями, внаслідок прояснень, температура опуститься до 4-9 градусів нижче нуля, а вдень - повітря прогріється до 1-6 тепла. Вітер буде південно-західним.

На Стрітення, 15 лютого, в народі спостерігали за погодою. Якщо день був ясним і теплим, значить і весна буде ранньою і теплою. Якщо  ж навпаки – то чекай холодної весни.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Обережно, росте затор: у Львові трамвай зійшов з рейок прямо на перехресті [ФОТО] 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах