На Стрітення львівський бабак Мишко віщуватиме весну: де і коли подивитись

фото: wz.lviv.ua

фото: wz.lviv.ua

Дозвілля та їжа
14 лютого 2015 19:34

 

 фото:www.wz.lviv.ua

фото: wz.lviv.ua

Сьомий рік поспіль у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі святкуватимуть День бабака. І головними героями свята в дитячому центрі будуть, як і завжди, бабак Мишко та його дві подруги, які віщуватимуть весну. За народною прикметою, якщо бабак вилізе зі своєї нірки і побачить свою тінь, то весна буде пізньою.

- Цього року, - розповів Vgorode  директор міського еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, - ми розбудимо лише Мишка, двох його подружок турбувати не будемо. Всі тварини молоді. Вони народились лише в минулому році, так що подружкам Мишка ми ще навіть імен не дали.

Зараз сімейство бабаків  перевели з вулиці  в неопалювальне приміщення, щоб вони могли спокійно спати. Бо перепади погоди (вдень плюс, вночі – мінус) дуже впливають на тваринок. Вони, бідолахи, не розуміють, що робиться. Просинаються, засинають і т.д. Зараз всі троє відсипаються. Бабаки просипаються раз в два-три тижні, щоб поїсти. Це нормально для них. Адже в природі вони живуть в глибоких норах.

фото:www.wz.lviv.ua

фото:www.wz.lviv.ua

15 лютого в нас  буде маленьке свято зустрічі весни. Вихованці нашого центру покажуть  театралізовану виставу, розкажуть про народні прикмети. Зазвичай до нас у гості приходить багато львів’ян, щоб  зустрітися з Мишком і його подругами, подивитись на інших тваринок, які живуть в центрі.

Так що 15 лютого о 12:00 запрошуємо на святкування Свята бабака (Стрітення). Розпочнеться захід із святкового виступу гуртківців Центру, який присвячується народним прикметам і повір’ям, за якими наші предки визначали, коли прийде весна, а також львівський бабак Мишко дасть свій весняний прогноз.

 Святкування відбудеться за адресою: м. Львів,  вул. Кубанська,12.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Привітай радіо та Івана: яке сьогодні свято та у кого іменини

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах