Зміни маршрут: 13 атракцій, які варто відвідати у Львові на цьому тижні

фото: ex.ua






фото:zakarpattya.net.ua
фото:kanobu.ru
фото:xo66bit.livejournal.com
фото:lv

фото: ex.ua фото:zakarpattya.net.ua фото:kanobu.ru фото:xo66bit.livejournal.com фото:lv

Дозвілля та їжа
15 лютого 2015 15:55

 

фото:lviv.relax.com.ua

фото:lviv.relax.com.ua

Розпочався робочий тиждень, але це не означає, що ваш маршрут кожного дня має бути незмінним і одноманітним – дім-робота-дім. Навіть після робочого дня можна зробити  свій  вільний час насиченим і багатим на гарні емоції і враження. Адже і в будні культурне життя нашого міста вирує і міниться всіма кольорами. Тож, не поспішайте додому, щоб  згайнувати свій вечір за сидінням в Інтернеті чи перед телевізором – краще подивіться гарний фільм в кінотеатрі чи цікаву виставу в театрі, або купіть квитки на концерт. Повірте,  це відволікає від повсякденних турбот і клопотів  найліпше. А куди саме піти – підкаже   Vgorode.

 ПОНЕДІЛОК


Благодійний  концерт для Назарчика Трегуба


фото:portal.lviv.ua

фото:portal.lviv.ua

Благодійний внесок у 100 грн. принесе вашому серцю втіху, тепло та насолоду від побаченого концерту, а Назарчику Трегубу та його батькам - надію на одужання!

Учасники: Олександр Божик, Назар Савко, Оксана Муха, Оркестр філармонії

Квитки у касі філармонії та за телефоном: +38(097) 462-92-46 (Юрій Федечко)

Тут чекають на Вашу співзвучність!!!

Коли: 19:00

Де: Львівська обласна філармонія

Вартість квитків: 100 гривень. Всі кошти підуть на лікування дитини.


 "Інтеграції"


фото:xo66bit.livejournal.com

фото:xo66bit.livejournal.com

Це перша спроба Галереї мистецтв оживити сталу класичну експозицію новими засобами виразності (відео-арт, аудіо-арт, інсталяція, новий підхід до скульптури та живопису) в стилі контемпорі-арт.

Опрацювавши подібний новітній досвід світового рівня музеїв і результативність таких проектів для загальної освіченості громади, працівники  Львівської галереї мистецтв вирішили впровадити "контемпорі"-захід.

Основна мета - "внутрувати" в класичний музейний простір новітні твори сучасного візуального мистецтва, залучаючи до музею ширше коло глядача,  і особливо – молоду аудиторію. Організатори виставки обіцяють цікаве, нове сприйняття виставки за допомогою новітніх підходів.

У 22-х залах галереї розміщено 18 проектів, 14-х учасників – молодих митців, студентів Львівської національної академії мистецтв, які мають свій погляд на мистецтво і свій креативний підхід до нього.

Захід присвячується Бійцям АТО

Де: Львівська галерея мистецтв

 

ВІВТОРОК


 "Завчасна паморозь"


фото:xo66bit.livejournal.com

фото:xo66bit.livejournal.com

Символічна драма на одну дію.

Режисер постановки Таїсія Литвиненко розкриває нові грані кохання та його розуміння людьми, проводить тонкі паралелі між зрадою і вірністю, між часом і простором. "Це – тема вічна, тема класична,- зазначає Таїсія Йосипівна,- вона мені близька, хоча в житті я щаслива, бо кохання не зрадила, а навпаки – знайшла". Головною у творі є символ жінки, а саме: жінки-матері, жінки-коханки, жінки первозданної і сміливої за своєю природою, жінки, що виросла з туману сутінок.

Коли: 17:00

Де: Національний український академічний драматичний театр імені Марії Заньковецької


 "Вовняний талісман"


фото:lviv.vgorode.u

фото:lviv.vgorode.uа

Виставка Інги Фрекенснорк та Юлії Орлової

Валяння з вовни – давнє ремесло.  За легендою? перший валяний килим з'явився в ковчезі Ноя. З того часу люди почали використовувати вовну для утеплення домівок, створення одягу та декору. З'явились різні техніки та способи валяння. З найцікавішим із них ви можете познайомитись  на  іграшковій інсталяції.

Сухе валяння – кропітка робота, в процесі якої вовна ущільнюється спеціальними голками. Але насправді відбувається магія... Позитивна творча енергія майстра перетікає через інструмент у вовну, створюючи небачену до цього форму: з'являються фантастичні створіння з інших світів, котрі викликають море позитиву, несуть радість та тепло. Отже, організатори виставки запрошують вас у  фантастичний простір іграшкової інсталяції.

Коли: 11:00- 19:00

Де: Гранд Клуб "Софія"

Вхід вільний

 

СЕРЕДА


 Презентація джазового квінтету Meltdoyn


фото:kanobu.ru

фото:kanobu.ru

Позачергова зустріч JazzClub.Lviv, під час якої  відбудеться анонс дебютного виступу нового львівського джаз-ф’южн проекту Meltdown.

Учасники проекту: Тарас Кушнірук – гітара, Тарас Пузир - бас-гітара, Андрій Сорока – клавішні, Роман Фещак – саксофон, Сергій Лебідь – ударні.

Нагадаємо, традиційні безкоштовні етно-, електро- та джазові концерти відбуваються у "Дзизі" щовечора. Початок у зимовий період – о 21:00.

Коли: 19:00

 Де: Арт-кав’ярня "Квартира, 35


Фортепіанний речиталь Йожефа Ерміня


фото:zakarpattya.net.ua

фото:zakarpattya.net.ua

Музична подія відбудеться у рамках ювілею талановитої піаністки та професора Марії  Крушельницької.

Йожеф Ермінь - випускник Львівської консерваторії (навчався по класу Марії Крушельницької). У своїй виконавській діяльності найбільший акцент робить на авангардній музиці.

Репертуар Йожефа Ерміня охоплює музику від бароко до сучасності. Останнім часом він все більше зосереджується на інтерпретації музики XX століття: на особливу увагу заслуговують, з одного боку, його виконання сучасного піаністичного репертуару, що вимагає високої інтерпретаційної та технічної вправності.

Відомий також як неперевершений інтерпретатор творів Альфреда Шнітке, Джорджі Куртага, Тору Такемітсу, Джонні Кейджа і Мортона Фельдмана. Поєднуючи високу технічну майстерність з незвичайною колористичною вразливістю, Йожеф Ермінь поціновується як інтерпретатор віртуозних та мінімалістичних творів.

У програмі: Олів’є Мессіан, дві п’єси з циклу "Дванадцять поглядів на немовля Ісуса", Левко Ревуцький,  Соната  сі мінор Альберто Хінастера та інші.

Коли: 19:00

 Де: Львівська обласна філармонія

Вартість квитків: 40 – 60 -80 грн.


Фрік- вечірка та перегляд концерту  Dakh Daughters Live


фото: dzerjinsk.ru

фото: dzerjinsk.ru

Вечірка для вільних душею молодих людей.

Обов'язковими для гостей є фріківський зовнішній вигляд та настрій поринути у світ найдивнішої музики.

А почнеться вечір із перегляду Dakh Daughters live - концерту найкращого українського фрік-кабаре, який знімали у Львові. Далі у програмі - музика. Вас здивують підібрані організаторами пісні найімпозантніших українських та закордонних виконавців.  Тож,  не баріться, поспішайте  поринути в космічний світ  незвичних і найдивніших мелодій!

Коли: 20.00

 Де: Арт-паб "Субкультура"

Вартість квитків: передпродаж – 20 грн., в день концерту – 30 грн. ( в ціну входить напій "Анаїд").

 

ЧЕТВЕР


Романтичний концерт " 4 + 4"


 фото:www.philharmonia.lviv.ua

фото:www.philharmonia.lviv.ua

Завітавши на концерт, ви почуєте знамените творіння "Пори року" знаменитого італійця Антоніо Вівальді, але  з мотивами аргентинського танго. Бо ж виконувати їх буде всесвітньо - популярний король танго Астор П'яццолла  разом з Академічним камерним оркестром "Віртуози Львова" під орудою народного артиста України Сергія Бурка.

Музика Вівальді  переносить нас  в епоху Відродження. Це, до речі, один з перших творів композитора, який став програмним у камерній класичній музиці.  "Пори року" передають звучання співу птахів, гуркотіння грому, шелестіння трави, подув вітру тощо.

- Король аргентинського танго Астор П’яццолла представить слухачеві зовсім інші "Пори року". Адже це інший материк, на якому свої зображальні засоби музики, свій темперамент. Це відчуття іншого континенту. Таке поєднання є цікавим, тому що слухачі зможуть почути не чотири пори року, а одразу - вісім. Гармонійна вишуканість і неповторна енергетика Антоніо Вівальді, нестримний темперамент та запал Астора П’яццолли створять особливу атмосферу цього музичного вечора, – підкреслив диригент та засновник "Віртуозів Львова".

Коли: 19:00

 Де: Львівська обласна філармонія

Вартість квитків: 50-120 грн.


 Den Mitchell у Львові


фото:www.orangedove.com.ua

фото: orangedove.com.ua

Ці пісні стирають кордони між жанрами, стилями та іншими умовностями, залишаючи приємне відчуття хаосу, шуму розбитих келихів і історій, розказаних біля барної стійки.

А його друзі Нік Кейв і Том Вейтс, немов старі водопровідники в компанії з ним, приходять і латають душевні діри, заповнюючи їх терпкими мелодіями і атмосферою нічного міста.

Коли: 20:00

 Де: Нічний клуб Undegraund

 Вартість квитків: 40 грн.

 

П’ЯТНИЦЯ


Концерт гурту "Дикі серцем"


фото:www.ex.ua

фото:www.ex.ua

Великий сольник у Львові

"Дикі Серцем" - український рок-гурт, заснований у Львові в 2009 році. Дуже швидко команда віднайшла свій власний стиль, що просто причарував слухачів, адже пісні "Диких Серцем" завжди відрізнялися неабиякою душевністю текстів, милозвучністю, але при цьому - по-справжньому європейською якістю звучання.

В 2013 році гурт випускає свій дебютний альбом під лейблом "Наш Формат" із назвою "Без зайвих слів". Пісня "Життя у казці" з цього альбому стає візитною карткою гурту та саундтреком українського короткометражного кіно "Доторкнись і побач".

В активі команди - фестивалі "Руйнація", "Підкамінь", "Захід", "Октовберфест", "Дні добросусідства", виступ на головній сцені до Євро 2012 у Львові, головні сцени до дня міст та багато іншого, бо хлопці ніколи не зупиняються на досягнутому.

Коли: 19:00

Де:  Рок- паб The Gas Station


Концерт-реквієм "Пам’яті "Небесної Сотні"


Зміни маршрут: 13 атракцій, які варто відвідати у Львові на цьому тижні фото

фото:www.slovoidilo.ua

Вечір спогадів про події на Майдані, роздумів над майбутнім та переосмислення сьогодення.

Концерт за участю Галицького академічного камерного хору, Камерного хору "Глорія", Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під диригуванням Володимира Сивохіпа.

У програмі концерту-реквієму прозвучить масштабний твір Франца Шуберта – Меса № 6 Мі-бемоль мажор, яка з численних церковних творів Шуберта відрізняється піднесеним характером і музичним багатством.

 Коли: 19:00

Де: Львівська обласна філармонія

 Вартість квитків: 50-150 грн.


Вечір пам’яті Скрябіна


фото: zavison.ru

фото:ye.ua

Побувавши на вечорі, ви зможете  побачити і почути кращі інтерв’ю Кузьми Скрябіна – від першого до останнього. І  в такий спосіб вшанувати його пам’ять.

Показ буде благодійним, і всі зібрані кошти підуть на потреби української армії. Квитки можна придбати в адміністрації закладу CoMMuna. Кількість місць обмежена.

Коли: 21:00

Де: Анти-кафе  CoMMuna


Прем’єра  "Мemento vivere"


фото:lviv.vgorode.ua

фото:lviv.vgorode.ua

За Роменом Ґарі.

"Забави для Фауста" — забави вишукані та витончені, де чорно-золотий Свидригайлов бавиться з ляльками. Білий простір, що різноманітно розкривається багатьма дверима. Неторканий простір з чорним силуетом решітки. Холодний простір з палаючим вогнем. Простір, заповнений енергетичним полем Свидригайлова, що нагадує безмежність та мінливість моря та італійські пісні. "Неаполітанська затока, і нудно…" Йому нудно, і він бавиться у Мефістофеля. Гетівська асоціація не приховується, а підкреслюється, ризикуючи впасти в прямолінійність. Не впадає… Трансформувати філософську притчу в "гру з текстами", розмовляти мовою театру і тільки нею, тобто користуючись театральністю як законом — ознаки багатьох робіт Молодіжного театру. В роботі над Достоєвським зроблено ще один крок на шляху засвоєння законів, видів, станів життя ігрових структур, ще один крок на шляху пізнання світу театру, його науки.

 Коли: 19:00

 Де:  Театр ім. Леся Курбаса

 Вартість квитків: 50-55 грн.

 

КУДИ ЩЕ МОЖНА ПІТИ НА ЦЬОМУ ТИЖНІ У  ЛЬВОВІ - У НАШІЙ АФІШІ

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах