Куди піти у Львові на цьому тижні: 15 найцікавіших локацій

фото: Олександр Гвоздицький

фото: Олександр Гвоздицький

Дозвілля та їжа
22 лютого 2015 21:38

Робочий тиждень розпочинається, і щоб підтримувати свій настрій в тонусі, поповнюйте його новими враженнями. Наше місто, як завжди, любителям цікавих видовищ і нових вражень пропонує безліч атракцій, які допоможуть вам скинути стрес і розслабитится, а значить поліпшити настрій і наповнити душу новими емоціями. Тож, мобілізуйте себе і не поспішайте після трудового дня додому на диван, загляньте туди, де вас завжди чекають і вам завжди раді. А куди саме, підкаже Vgorode.

 

ПОНЕДІЛОК

 

Концерт De Phazz у Львові

Німецький лаунж-джаз світового гатунку "De-Phazz".

"Мені не страшно їхати в Україну. Тут нас люблять навіть більше, ніж на рідній землі", - зізнається вокаліст "De-Phazz" Карл Фрієрсон.

"De-Phazz" традиційно експериментуватиме. Концерти цього гурту – це своєрідна творча лабораторія, у якій на очах у публіки змішуються найрізноманішніші музичні "елементи": джаз, поп, електроніка... До складу "De-Phazz" входять найкращі німецькі музиканти, танцюристи і відеомейкери. Усіх їх об'єднує спільний дух і безапеляційна відданість таємничому процесу створення нової музики й особливої атмосфери. 

Нова програма "De-Phazz" "Private", яку група, власне, везе до України, - це класичні джазові композиції, аранжовані і інтерпретовані в особливому стилі колективу. Магію музики на сцені творять потужні голоси, саксофон, бас-кларнет, контрабас, барабани, фортепіано...

Гурт "De-Phazz" - з німецького міста Гейдельберга. Заснований у 1997 році. Ідея створення групи належить Піту Баумґартнеру - композитору та сценаристу. Загалом на рахунку  гурту – десять студійних альбомів, а крім них, - стільки ж збірок та максі-синглів.

У 2012 році "De-Phazz" спеціально для Чемпіонату Європи з футболу "Євро-2012", який проходив в Україні та Польщі, створили пісню "The Ball is my friend".

Коли: 19:00

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Вартість квитків: 300-1000 грн.

 

Виставка "Карпатські мотиви"

Виставка "Карпатські мотиви" поєднала в собі результати творчої роботи на зимовому пленері трьох талановитих художників Сергія Декалюка,  Лілії Коленнікової та Івана Драгана. Всі художники представляють молоду генерацію українських творців. І, незважаючи на молодість, за відгуками критиків- мистецтвознавців, зуміли опанувати широкий жанрово-тематичний діапазон, виробити індивідуальний почерк та розкрити власне бачення світу і передати свої емоції  через малярство.

Де: Арт-салон "Сливка"

Вхід вільний

 

ВІВТОРОК

 

Вистава "Гуцулка Ксеня"

Вірші Д.Николишина. Оперета на 3 дії (з антрактом)

"...Ні лібретто, ні музика не могли зачарувати режисера своєю оригінальністю, але усвідомлення того, що в Галичині живе ще багато людей, які зберігають у своєму серці сентиментальні спогади, пов'язані з іменем Ярослава Барнича, та й оперета - жанр, за яким наш глядач скучив, спонукали маестро Федора Стригуна до постановки цієї вистави.

То ж з самого початку "Гуцулка Ксеня" була приречена на успіх. Але хоча б на хвилинку відсторонимось від захоплених оплесків і спокійно спробуємо розглянути феномен успіху.

Перш за все - це глядач, якому потрібна саме така вистава. Глядач, втомлений від щоденних клопотів, глядач, який з радістю реагує на кожний жарт, на кожну нагоду, бодай на мить, забути про ті безкінечні буденні проблеми. І цю радість він отримує ..."

Коли: 18:00

Де: Національний український академічний драматичний театр імені Марії Заньковецької

 

Виставка кераміки "Сад"

Сад від Ганни Друль та Ірини Марко, сповнений символічно-абстрактних рослин-плодів та підступних спокусниць – це територія підсумків і сподівань.

"Сад - не ліс, що виростили, то маємо", – жартують-констатують авторки. Їм, як і всім нам,  у непростий стресовий час, потрібні орієнтири і відповіді, яким має бути і мистецтво, і життя - і для чого це все?  Художники – інтуїти, вони не завжди можуть пояснити, але здатні відчути.

Коли: 12:00 – 19:00 (крім понеділка)

Де: Галерея сучасного мистецтва "Зелена канапа"

Вхід вільний

 

СЕРЕДА

Вистава "Безіменна зірка"

М. Себастьян (1907 -1945рр.) – відомий у світі румунський письменник і драматург, творчість якого цінується публікою й професіоналами театру за наявну у ній власну тему й впізнавану інтонацію.

Дебютувавши в драматургії 1936р. ліричною комедією “Гра у канікули”, відразу привернув увагу своєю здатністю розглядати драми так званих маленьких людей як події значущі й варті пильної доброзичливої уваги. Серед персонажів автор з особливою симпатією ставиться до людей інтелігентних, незахищених від суспільства. Своєю прихильністю до осіб з душею й творчим потенціалом, розумом і внутрішнім моральним законом - він відстоює їх право на щастя. Тому гірка іронія “безіменної зірки” через взаємини персонажів, осяяних духовністю й коханням, з тими, хто живе і навіть не підозрює про їх існування - залишає глядачу відчуття близької радості та невловимої мрії.

Художній керівник постановки – Федір Стригун. Режисер – Богдан Ревкевич.

Коли: 17:00

Де: Національний український академічний  драматичний театр імені Марії Заньковецької

 

Гурт Piano  у "Дзизі"

У Львові відбудеться презентація дебютного альбому "Пристані" молодого українського гурту "PIANO".

Альбом "Пристані" – це 6 акустичних композицій, що побачили світ 9 листопада 2014 року. За 3 місяці після виходу альбому, музична збірка  встигла отримати безліч схвальних відгуків слухачів та зазвучати в ефірах  багатьох радіостанцій. Треки з альбому звучали на радіоефірах Львівської Хвилі ("Все й одразу"), Аристократи ("Ранкове шоу"), Громадське радіо ("Громадська хвиля"), Ера ФМ ("Студія вихідного дня" та "Пора року" Андрія Куликова), Львівської обласної телерадіокомпанії ("Шейкер"), на радіо "Західний полюс" (м. Івано-Франківськ), "Рівне FM".

Робота над альбомом тривала від травня 2014 року. У альбомі, крім двох гітар та вокалу, звучить також віолончель. Таке музичне забарвлення пісень "Пристані" та "Ангели", на думку гурту, дозволило пісням звучати повно. Як зазначають самі музиканти Piano – це відтінки тиші.

Коли: 19:00

Де: Галерея "Дзига"

Вхід вільний

 

Наталка Гайда: абсолютно несерйозна зустріч народу з одним ілюстратором

Ілюстратор Наталка Гайда є автором ілюстрацій сили-силенної книжок, серед яких: "Буба" та "Буба-2" Барбари Космовської, "Маргаритко, моя квітко" Крістіне Нестлінґер, "Друзі за листуванням" Оксани Лущевської, "Шалене танго" Йоанни Фабіцької, тощо. Також Наталка Гайда працює з видавництвами "Урбіно" та видавництвом "Старого Лева", дитячим журналом "Пізнайко".

На зустрічі будуть розглянуті деякі питання, поміж них:
1. Як Гайда дійшла до такого життя.
2. Фріланс і що з ним робить.
3. Звідки що береться - комерційні та некомерційні проекти, надихання.

Коли: 20:00

Де: Арт-галерея "Під відкритим небом "Щось цікаве"

 

ЧЕТВЕР

 

Вистава "За двома зайцями"

Музична комедія на 2 дії.

Залицяння на два фронти "промотаного цирюльника" Свирида Петровича Голохвостого та ве-е-елика любов ("штоб, як смола кипєла") до нього "чаплі, жаби кислоокої" Проні Прокопівни Сірко, яка "в пенціонє всє науки проізошла" - вся ця історія добре знана не одному поколінню глядачів, цитати з п'єси та фільму давно вже стали крилатими висловами та пішли гуляти в народ, а згаданим персонажам – напевне, таки найбільш відомим зі всієї української драматургії - навіть встановлено пам'ятник на Андріївському узвозі в Києві.

Вперше п'єса була поставлена трупою Старицького в Києві 4 листопада 1883 року. З особливим успіхом вона йшла за участю Панаса Саксаганського, який блискуче виконував роль Голохвостого, Марії Садовської – Проня, Івана Карпенка-Карого – Сірко.

Коли: 16:00

Де:  Перший український театр для дітей та юнацтва

 

Польський  піаніст Артур Яронь з оркестром "Віртуози Львова"

Кошти від концерту будуть передані на підтриму української армії.

У рамках 20-річчя оркестру Артур Яронь виступить з благочинним концертом на підтримку своїх українських друзів. У такий спосіб піаніст прагне виявити свою солідарність з народом України.

Артур Яронь – авторитетний музикант, піаніст, організатор багатьох музичних проектів у Польщі, багаторічний партнер Академічного камерного оркестру "Віртуози Львова". Піаніст виступав у Львові на фестивалі "Віртуози", і ось після значної перерви львів’яни та гості міста знову насолоджуватимуться майстерною грою Артура Яроня. Піаніст виконає два шедеври – "Рапсодію у блюзовому стилі" Джорджа Гершвіна та Концерт для фортепіано з оркестром № 2  Каміль Сен-Санса. 

Піаніст є прекрасним інтерпретатором музики Джорджа Гершвіна. 

Фортепіанний концерт Гершвіна "Рапсодія у блюзовому стилі" написаний у стилі "блюз-джаз". Він дуже цікавий і доступний для сприйняття широкому слухачеві. До виконання залучений відповідний склад оркестру, музиканти, які працюють у такому стилі: це  і саксофони, і ударні. Твір є дуже популярний, і неодмінно викличе чимале зацікавлення в аудиторії. Окрім того, цей твір буде прем’єрним спільним виконанням оркестру та Артура Яроня.

Коли: 19:00

Де: Львівська обласна філармонія

Вартість квитків: 50-150 грн.

 

Балет Раду Поклітару "Лускунчик"

Відомий театр "Київ модерн-балет" привіз до Львова розкішну виставу, яка приголомшує  небаченою розкішшю костюмів і декорацій, захоплює артистизмом трупи, режисерськими новаціями, підкорює влучними психологічними спостереженнями! А це означає, що таке видовище просто неможливо пропустити!

Казку "Лускунчик і Мишачий король" Раду Поклітару переосмислює зовсім незвичним чином. Це зовсім не солодка різдвяна історія, а складна, містична фантазія великого романтика, "живописця внутрішнього світу" Гофмана.

Невиправний фантазер, пафосний хуліган і зворушливий цинік - Раду то прагне до вершин усього піднесеного, то поринає в пекельний світ. Зневажаючи основи відомих класичних сюжетів, він "говорить" на рівних з Шекспіром, Бізе, Прокоф’євим і Чайковським. Раду створює свій танець – зухвалий, парадоксальний, витончено-пронизливий.

Його мистецтво, що поєднує класику і модерн, полонило весь балетний світ.  Мета Поклітару – зробити балет по-справжньому яскравим, емоційним видовищем, здатним пронизати будь-яке серце. У своїй творчості Раду Поклітару дотримується гофмановського девізу: "У житті треба робити лише те, що дається тобі легко. Але це треба робити щодуху".

Раду легко втілює свої задуми, і виходить у нього це блискавично.

Коли: 19:00

Де: Львівський національний академічний театр опери та балеиту імені Соломії Крушельницької.

Вартість квитків: 100- 500 грн.

 

П’ЯТНИЦЯ

 

Гумор-шоу "Вар'яти" 

Сергій Притула та перше україномовне гумор-шоу "Вар’яти" представляють чергову вечірку веселих жартів та мініатюр.

Коли: 19:00

Де: клуб Picasso

Вартість квитків:  70-250 грн.

 

Львівський Танцювальний  клуб

Львівський Танцювальний Клуб (ЛТК) виступатиме з програмою "Funk празник "

Шалений потік антидепресантів,  а також електровоплі для вас влаштують Varlam s Kot*s

Коли: 19:20

Де: Хмільний дім Робертса Домса

Вартість квитків: 50 грн., в день концерту – 70 грн.

 

Концерт Прозорова у Львові 

Легенда української альтернативи Василь Прозоров повертається. Музикант влаштовує акустичний вечір з презентацією авторської програми "Дім".

Коли: 19:00

Де: Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки

Вартість квитків: 60-100 грн. 

 

Балет "Есмеральда"

Балет на 3 дії.

На майдані буяє карнавал до свята весни. Розпочинається обрання "папи" блазнів. Перемагає потворний горбань Квазімодо - дзвонар собору.

Увагу натовпу привертає циганка Есмеральда. Із юної красуні не зводить очей і Клод. Засліплений її красою, він наказує дзвонареві викрасти Есмеральду. На щастя, її рятує нічна варта на чолі з офіцером Фебом де Шатопером. А Квазімодо забирають до в'язниці і, за спробу викрадення Есмеральди, приковують до ганебного стовпа. Натовп глузує з нього, лише Есмеральда співчуває - подає йому води. Однак лякається його потворності.

Коли: 18:00

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Вартість квитків: 40-200 грн.

 

"Дванадцята ніч"

П'єсу написав драматург КЛІМ на основі твору Вільяма Шекспіра.

Ідея взятися за такий матеріал належить львівському режисеру Євген Худзику.

"Ця вистава про любов, про її сприйняття у різні часи, про театральне закулісся, а ще про ілюзії у нашому житті. КЛІМ у своїй п'єсі звертається до Шекспіра, часом іронізує, часом дискутує з ним, переносячи його у наш час", - розповів режисер-постановник Євген Худзик. 

У сценографії Володимир Стецькович використав відеопроекції, а от у костюмах дизайнер Ірина Лиса звернулася до португальського Відродження.

Коли: 19:00

Де: Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса

 

ЩЕ БІЛЬШЕ ЗАХОДІВ - У НАШІЙ АФІШІ

АФІША КІНО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах