Куди піти у Львові на вихідні: 11 локацій для настрою

фото:lviv.glo.ua

фото:lviv.glo.ua

Дозвілля та їжа
27 лютого 2015 16:04

Нарешті вихідні  і душа прагне відпочинку і нових вражень. А щоб подарувати собі релакс, варто лише вийти з дому, пройтися нашим старовинним Львовом і побачити все те, що пропонують різні культурні заклади, клуби і виставкові зали. Серед цього розмаїття можна й розгубитись. Тому Vgorode, як завжди, підкаже, де буде найцікавіше і найвеселіше. Тож не пропустіть тих подій, які, безумовно, примусять глянути на цей світ по-новому і зігріти серце радістю.

СУБОТА

 "Ранішня кава" з гуртом Illusions в "Дзизі"

У залі з роялем відбудеться зустріч у форматі "Вранішня кава з…"

Цього разу зі своїми прихильниками та усіма охочими кавуватимуть учасники гурту "Illusions". 

Музичний гурт "Illusions" у своєму повному складі працює з лютого 2011 року. Під час другої репетиції, 8 лютого 2011 року, учасники Андрій Бочко, Єгор Грушин та Роксолана Пахолків створюють композицію "Illusion", з якої і почалась історія гурту.

 Гурт активно виступає. Хлопці  є учасниками фестивалю "Захід", Форуму Видавців,  відпрацювали перший сольний квартирник і благодійний фестиваль "від Андрія до Миколая" з "Піккардійською Терцією" і "Плачем Єремії".

Коли: 11:00

Де: Арт-кав’ярня "Квартира, 35"

Вхід: вільний

 

Прем’єра вистави "Вій вітерець"

Народна пісня на 2 дії. Переклад з латвійської Г.Бередного. Тривалість вистави — 2 год.

Вистава "Вій, вітерець!" - це твір відомого та шанованого латвійського поета, драматурга, політичного діяча Яніса Райніса.

"Вій, вітерець!" - це історія, де кожний крок героїв – крок кохання. Кожний глядач у цій постановці заслуженого діяча мистецтв України Вадима Сікорського побачить щось своє, рідне та знайоме. Адже рішення вистави виходить далеко за межі побутового реалізму і переносить нас у символічний світ образів та почуттів. А колишній гімн Латвії "Вій, вітерець!" та усе музичне оформлення створять атмосферу вільного лету. 

Прагнення поета бачити свою країну незалежною та цілісною чітко віддзеркалюються у нашому сьогоденні.

 Усі кошти за квитки від вистави 27 лютого буде перераховано на допомогу Збройним Силам України.

Коли: 18:00

Де: Національний український академічний драматичний театр імені Марії Заньковецької

 

Концерт "Vivat оперета!"

І знову в вас є нагода побувати на прекрасному концерті у Львівській опері:

помріяти  під звуки вальсів  Й. Штрауса, насолодитися музикою Імре Кальмана, романсами Ф. Легара, повеселитись під ритми  польки "Трік-трак" і одержати масу позитиву. Подаруйте собі цю весняну елегію музичних дарунків і  відчуйте справжнє пробудження до життя, в якому стільки прекрасних миттєвостей. І одна з них – це, безумовно, концерт в опері.

Коли: 18:00

Де: Львівська опера

Вартість квитків: 40-200 грн.

 

Гумор-шоу "Вар’яти"

Команда "Вар’яти Шоу", шість "веселих хлопаків", кращих представників гумору Західної України на чолі із ведучим Сергієм Притулою, щодня дарують українцям хороший настрій. Їхні жарти знають усі – від дітей до дорослих, на їхні концерти ходять цілими родинами. Вони прості, щирі та відверті – такі ж, як і їхні глядачі.

2015 рік для першого україномовного гумор-шоу "Вар’яти" буде особливим: проекту виповниться 5 років.

Учасники першого україномовного шоу "Вар’яти" запрошують львів’ян на вечір справжнього українського гумору та жартів. А вони в наш час, самі знаєте, ніколи не зайві.

Коли: 19:00

Де: Клуб Picasso

Вартість квитків: за столиком - 100-250 грн., без місця - 70 грн.

 

Epolets у Львові

Наприкінці минулого року гурт випустив свій другий альбом під назвою "Dogma", що потрапив у топи більшості українських музичних ресурсів.

Альбом "Dogma" став підсумком тривалої роботи музикантів і  цього разу – це  набагато  цілісніший продукт з  глибшим, багатошаровим, правда, дещо брутальним та завжди качовим саундом та більш осмисленим, серйозним змістом текстів.

У новій платівці "Epolets" заглиблюються у нові для них напрямки, проте зберігають свою фірмову мелодійність.

Альбом є двомовним і поєднує пісні українською та англійською мовами.

Менш, ніж за три роки існування, "Epolets" встигли виступити з багатьма зірками світової величини; підкорити три десятки фестивалів, серед яких наймасштабніші українські  такі, як: “Stare Misto”, “The Best City”, “Файне Місто”, “Jazz Koktebel” та кілька міжнародних; зіграти більш, ніж 150 концертів в Україні, Польщі, Росії, Білорусі, Молдові; неодноразово отримати перемогу в конкурсах; випустити 7 релізів та 2 офіційних відео; кліпи "Epolets" можна побачити на державних телеканалах, а пісні – почути в активній ротації регіональних та всеукраїнських радіостанцій. 

Коли: 19:00

 Де: Хмільний дім Робертса Домса

Вартість квитків: 50 грн. – попередній продаж; в день концерту – 70 грн.

 

Концерт гурту "АtmAsfera" в  "Копальні кави"

Гурт виконує пісні в стилі world та contemporary music (альбом "Integro"), комбінує класичні форми з джазовими імпровізаціями, експериментує з фольковими та етномотивами світу (альбом "Forgotten love").

Свій творчий шлях "AtmAsfera" розпочала з арт-року (альбом "Знайти"). В композиціях колективу сучасні західні тенденції органічно доповнюються старовинними східними мотивами та збагачуються українським колоритом.

"AtmAsfera" вирізняється насиченістю та оригінальністю вокальних партій, оскільки у гурті співають три вокалісти.

"AtmAsfera" використовує чимало музичних інструментів. Окрім основних — флейти, синтезатора, мандолінидарбукигітари та бас-гітари, — в арсеналі є чисельні флейти, різноманітна перкусія, чаймстрембіта та інші інструменти з усього світу.

Учасники гурту обіцяють найулюбленіші пісні, позитивні емоції і, звичайно ж, чудову атмосферу. Як призналися вони самі, в останній день зими  хочуть зробити невеличкий музичний подаруночок для всіх своїх прихильників.

Коли: 20:00

Де: "Копальня кави"

Вартість квитків: 75 грн. – в день концерту, 50 грн.  – попередній продаж

 

Два танцполи: Лютий Drum&Bass@ Astral

Astral transformer club від Derrick & Tonika презентує: Лютий Drum & Bass

Main Floo: Derrick, Tonika, Koss, Dex, Gakonda

Bass Sisters: Floor, Tonika, Insane, Vitaminka, Alex,Darkstar ,Alia K, Sinew.

Коли: 22:00

Де: Event Hall Кіно (ex-Millennium)

Вартість квитків: з 22.00 год. – 40 грн.; з 23.00 – 60 грн.

 

НЕДІЛЯ

Концерт органної музики

В концерті звучить автентичний бароковий орган кінця XVII століття роботи німецького майстра Людвіга Фогеля. Це єдиний такого типу інструмент в концертній практиці в Україні.

Незабутні враження залишаються після виступів Ірини Маковецької (вокал), Юрія Остюка (труба), Олени Мацелюх та Віталія Півнова (орган). У програмі звучать твори Й.-С.Баха, Т. Альбініоні, Ф.-П. Шуберта, Ж. Бізе, Дж. Каччіні, а також сучасна музика.

Коли: 15:00

Де: Львівський історичний музей

 

Концерт Лілі Ваврин

Чуттєвий весняний вечір прекрасної львів’янки і співачки,  концертів якої з нетерпінням завжди чекають її прихильники.

Щирі зізнання в коханні, теплий дотик рук, слова "я не проживу без тебе це життя", миттєвості, що невпинно летять у небуття й змушують двох закоханих відчути себе на "п’ять хвилин шаленим вітром, п’ять хвилин над цілим світом"… У такій романтичній атмосфері Лілія Ваврін виконуватиме свої ліричні композиції. Відчуйте і ви ці неповторні емоції, які дарує закоханим весна, побувавши на цьому концерті.

Коли: 18:00

Де: Львівська обласна філармонія

Вартість квитків: 80-120 грн.

 

Відомий піаніст Єгор Грушин -  у Львові

Відомий український композитор і піаніст Єгор Грушин презентує свій довгоочікуваний сольний концерт у Львівській філармонії.

 Найяскравіший представник української неокласичної музики виконає свої найкращі композиції у супроводі струнного квартету.

Коли хлопцю було десять, батьки віддали його в музичну школу, яку він у 2009 році закінчив з відзнакою. Ще змалку Єгор проявляв себе, як здібний музикант. 

Одразу ж після здобуття музичної освіти, на початку 2010 року, Єгор Грушин береться до активного написання власних мелодій для фортепіано. 

Він не хоче бути таким же, як і тисячі музикантів, що лише виконують твори класиків, його приваблює майбутнє. Тому вже зараз його називають одним з найяскравіших неокласичних композиторів України.

Коли: 18:00

Де: Львівська обласна філармонія

Вартість квитків: 80-120 грн.

 

Supremus – гітарні галюцинації

Проект експериментальної музики "Supremus" (Київ) представляє: Звукотворчий перформанс "Гітарні галюцінації" виключно на гітарах і всіх її різновидах.

"Гітарні галюцинації" - мандруючий проект. З 2010 року він пройшов у Києві, Дніпропетровську, Харкові та Кіровограді. Цього разу перфоманс пройде у Львові за участю гітаристів міста.

"Звільнитись від будь-якої скутості, саме для того, щоб жар фантазій і галюцинацій розгорявся без всяких перешкод і виплавлював нові і нові картини, малюнки, гобелени, ілюстрації ..." - Сальвадор Далі "Щоденник одного генія".

В концерті беруть участь гітаристи і басисти: Дмитро і Сергій Радзецькі ("Supremus"), Сергій Зеленський, Андрій Василюк (“FireJam”) ,Володимир Матвійчук (“Volodymyr Matviychuk Band”), Тарас Кушнірук.

Коли: 19:00

Де: Арт-кав’ярня "Квартира,35"

Також пропонуємо заходи на ваш вибір за допомогою нашої  Афіші:

Дитяча афіша

Кіноафіша

Афіша концертів

Афіша театрів

Афіша вечірок

Афіша виставок



 


 




 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах