Скільки у Львові будуть коштувати квіти 8 березня

фото: panoramio.com

фото: panoramio.com

Дозвілля та їжа
05 березня 2015 12:09

Найдорожчі  квіти на львівських ринках – троянди

фото:kvitocentr.com.ua/

фото:kvitocentr.com.ua

Напередодні жіночого свята 8 березня Vgorode поцікавився, яку суму доведеться витратити на святкові букети.


На базарах передсвяткового ажіотажу  немає


фото:www.panoramio.comфото:

фото: panoramio.com

На центральному квітковому ринку міста – справжня  розкіш  із найрізноманітніших букетів, композицій, квіткових кошиків і кошичків. Правда, продавців і квітів набагато більше, ніж покупців. Адже коливання валюти вплинуло і на делікатну квіткову продукцію і не кожен зараз  може дозволити собі таку розкіш, як букет.

Хоча до свята залишилось лише три дні - непростий час не дає можливості галичанам розвернутися, як належить.

Ось що розказала Vgorode продавчиня квітів з багаторічним стажем Мар’яна:

- У Львові ціни на квіти завжди були найдешевші в Україні. Справа в тому, що львівські покупці не можуть платити дуже дорого за квіткову продукцію, але зараз і у нас виросли ціни. Адже більшість квіткового асортименту купуємо за кордоном, а коливання валюти не могло не позначитись на ціні. Все залежить, звичайно ж, від якості товару:  свіжості квітки, довжини стебла, від розміру бутона і т.д.


Якими будуть ціни в день свята?


фото:www.bankoboev.ru

фото: bankoboev.ru

Продавчиня квітів Мар’яна:

- Зараз  я вам цього сказати не можу, бо кожен день наш тендітний товар приходить щораз за вищими цінами. Все, як у наших магазинах, що не  день – то нова ціна. коливання валюти вплинуло і на делікатну квіткову продукцію і не кожен зараз  може дозволити собі таку розкіш, як букет.

- Якщо вже ціни кусаються, то може порадите, як зберегти цю красу  вдома, в букеті?

- Якщо 70% стебла троянди, наприклад, знаходиться в воді і квітка свіжа – вона може стояти 10 днів. Астромелії, до слова, задовольняються лише 10 сантиметрами води в вазі, ромашки і хризантеми – теж. Багато води люблять і свіжі тюльпани.

Запитуємо у продавчинь, скільки коштують  розкішні троянди. Ціни називають спочатку 30 -40 гривень за штуку, а потім роблять знижку.

Троянди і справді королівські, але й ціна за таку красу –  не мала.


Квіти на будь-який гаманець


фото:1-rs.com

фото:1-rs.com

Мабуть, екскурсія  квітковим ринком – одна з найчарівніших і найприємніших!   Розкішні квіткові красуні просто вбирають погляд. Тим більше, що вибір  є на  будь-який гаманець: від фантазійних композицій до скромних кошичків, є навіть квіткові звірятка - чарівні ведмедики!  Адже квіти – це завжди свято і щаслива посмішка тієї, кому ви їх даруєте.

На жаль, не вдалося знайти на ринку справжнього символу 8 Березня – пухнастої жовтої мімози, яку колись продавали у Львові на кожному розі. Зате заборонені проліски можна побачити на багатьох центральних вулицях міста в бабусь. Вони продають їх від 10 до 15 гривень. Багато і милих весняних крокусів у вазоночках – можна виторгувати за 25 грн. Торгують, здебільшого,  на ринках розкішними трояндами, демократичними ромашками, гвоздиками і тюльпанами.

Величезні композиції з різноманітних квітів, які, напевно, дарують акторам на бенефісах або на ювілеї високим посадовцям,  вартують набагато дорожче – 500 – 700 гривень, але є й менші за 150-200 грн.

Щоб такі композиції якнайдовше вас тішили, продавці квітів радять кожен день підливати їх свіжою водою.

Спостерігаючи за покупцями, Vgorode переконався, що найпопулярнішими квітами у львів’ян були тюльпани і троянди. Їх купували найчастіше.

Ціни на квіти (за штуку):

троянда на довгому стеблі( 60-70 см) – 34-40 грн

на короткому стеблі – від 10 до 20 грн

орхідея – 35- 40 грн

тюльпан – 17 – 18 грн

гвоздика – 19-20 грн

хризантема -30 грн

гіацинт – 35 грн

орхідея одногілкова в вазонку – 280 грн

двогілкова – 430 грн

Тож з  прийдешнім  святом, дорогі жінки! Весняного всім настрою і якомога більше радості і  щастя! Vgorode сподівається, що не зважаючи на скрутні часи, ваші чоловіки все ж порадують вас квітами. 

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

5 березня: у кого сьогодні іменини

Ти не можеш це пропустити: 15 найголовніших музичних атракцій березня у Львові 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах