Не поспішайте ховати теплі речі: прогноз погоди на вихідні

фото:review.lospopadosos.com

фото:review.lospopadosos.com

Дозвілля та їжа
27 березня 2015 16:01

Після аномально теплої (денна температура підвищувалась від 17 до 22 градусів тепла) і сухої погоди - на Львівщину йдуть похолодання і дощі.

Більше того, прогримлять перші грози і пройде сніг.

Свої примхи березнева погода вирішила таки  показати і нагадати, що до справжньої весни хоч і подати рукою, та доведеться ще потерпіти!

Якою буде погода на вихідні і в першій декаді квітня,  Vgorode розповіла провідний синоптик Львівського Гідрометцентру Лариса Луцан.

28 і 29 березня очікується різка зміна погоди внаслідок впливу циклону над Молдавією. На Львівщину прийде вітряна і дощова погода, а в гірських районах  пройдуть сильні опади.

Вночі температура впаде до 2-7 тепла, а вдень не буде вищою за 6-11 градусів тепла. У ці дні  буде вітряно і волого, так що легко можна застудитися. Тому й одягатися треба відповідно до погоди.

З 30 березня над областю пройде холодний атмосферний фронт з північного заходу, який спричинить посилення вітру до 17-22 м/сек. В окремих районах області пройдуть дуже сильні дощі і грози з сильними поривами вітру. Температура повітря суттєво знизиться.

Починаючи з 31 березня1 квітня – буде спостерігатися подальше зниження температури повітря: вночі – від 0 до 3 морозу, вдень -  2-7 тепла. Пройде дощ, мокрий сніг, пориви вітру сягатимуть 15-20 м/сек.

За прогнозами синоптиків, перша декада квітня буде прохолодною і дощовою.

Крім цього, 28-30 березня на річках басейну Сяну і Дністра очікується, за прогнозами гідрологів, підняття рівня води на 0,3 – 1 метр, у порівнянні з 27 березня.

Одним словом, зима ще не раз нагадає про себе сльотою та морозцем, та  рано чи пізно їй доведеться  скласти свої повноваження і вручити скіпетр влади весні.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 27 березня 

27 березня: яке сьогодні свято та у кого іменини 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах