До Львова з майстер-класами приїхали паркуристи з Франції та Румунії

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Дозвілля та їжа
14 квiтня 2015 17:58

У школах Львова в рамках фестивалю "Французька весна" тривають майстер-класи з паркуру, які проводять спортсмени з Франції та Румунії.

Про це в коментарі "Вголосу" повідомила президент ЛМГО "Альянс Франсез" Наталія Демчук.

Усього до Галичини приїхали 6 спортсменів з-за кордону, які разом з українськими майстрами з паркуру вирішили додати фестивалю молодіжного настрою.

"Торік до Львова приїздили лише паркуристи з Франції. Цього року географія фестивалю розширилася, і до нас завітали спортсмени з Румунії, які додали молодіжного настрою. Адже паркур – це жива і динамічна суміш акробатики, бігу, бойових мистецтв і фантазії самого трейсера", – розповіла Наталія Демчук.

Вона також зазначила, що з українського боку на фестиваль зібралося близько 200 прихильників цієї спортивної дисципліни.

"Учора в центрі Львова відбулися показові виступи за участю команд"Parkour Lyon" та "LvivMotion", "RebornEducation". Сьогодні й завтра триватимуть майстер-класи у спеціалізованих школах з поглибленим вивченням французької мови", – підкреслила президент "Альянс Франсез" і додала, що для спортивних тренувань ці навчальні заклади обрали не випадково.

"Ми вирішили об’єднати відразу два напрями – спорт і вивчення французької мови. В такий спосіб діти і тренуватимуться, і вчитимуться говорити іноземною", – пояснила Наталія Демчук.

Сьогодні майстер-класи з паркуру проходять у школах на Сихові №69 та №98. У середу, 15 квітня, паркуристи завітають до спеціалізованої школи №37.

Після завершення "Французької весни" українські паркуристи разом з французами та румунами вирушать на міжнародний фестиваль у Румунію.

Фестиваль "Французька весна" триватиме у Львові до 25 квітня.

Ще новини Львова:ТОП-9 закладів Львова, де можно поснідати рано вранці 

Західна Україна: 5 фестивалів, які можно відвідати навесні 

9 дней выходных: как украинцы будут отдыхать в мае 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах