У Львові можуть з’явитися туристичні електромобілі

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Дозвілля та їжа
14 квiтня 2015 18:22

Сьогодні, 14 квітня, на розгляд виконавчого комітету Львівської міської ради було винесене питання про організацію руху екскурсійних електромобілів по центру Львова.

Питання викликало чимало зауважень у членів виконавчого комітету та міського голови Львова Андрія Садового, через що розгляд питання перенесли на наступне засідання, повідомляє  Galnet.

Проектом рішення передбачалося надати дозвіл на апробацію маршруту туристичних електромобілів у Львові. Електромобілі мають бути оформлені як транспортні засоби з отриманням відповідних ліцензій.

Рішення передбачало також розробку та погодження до 15 травня схеми маршруту руху туристичних електромобілів.

Усього підприємець, який планує запровадити експериментальний туристичний маршрут, хоче експлуатувати три відкриті електромобілі до 1 серпня 2015 року та пропонує наступний маршрут: пл.Ринок (біля фонтану "Адоніс") – вул.Підвальна – вул.Винниченка, пл..Соборна – вул.Князя Романа – вул.О.Фредра – просп.Шевченка – вул.П.Чайковського – вул.П.Ковжуна – вул.М.Вороного – вул.Ф.Ліста – вул.Банківська – вул.П.Дорошенка – вул.Т.Костюшка – вул.Січових Стрільців – вул.Академіка В.Гнатюка – пл.Генерала Г.Григоренка – вул.Листопадового Чину – вул.Університетська – вул.Ю.Словацького – вул.М.Коперника – просп.Свободи – пл.Ринок.

Однак у процесі обговорення у членів виконкому та А.Садового виникла низка зауважень до проекту рішення. Так, міський голова наголосив на тому, що пускати відкриті електромобілі по проїжджій частині небезпечно, оскільки з нього можуть випасти та травмуватися діти.

Крім того, члени виконкому зауважили, що стоянка електромобілів біля "Адоніса" на пл.Ринок улітку, коли діють літні майданчики кав’ярень, може створити незручності для пішоходів. А.Садовий запропонував перенести стоянку на Катедральну площу, де більше місця.

Виконком вирішив перенести розгляд питання на наступне засідання, на яке запросять представників ДАІ, аби з’ясувати, чи безпечно возити туристів у відкритих електромобілях. У разі, якщо правоохоронці підтвердять безпеку таких перевезень, рішення найімовірніше буде прийнято.

Ще новини Львова:

У львівських маршрутках від сьогодні подорожчав проїзд

У Львові будуть знімати 95-серійну мелодраму 

"Жертвою" обливаного понеділка у Львові став ДАІшник [Фото] 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах