Біженці з Криму невдовзі відкриють у Львові перше кафе для тварин

Фото: http://img1.1tv.ru/

Фото: http://img1.1tv.ru/

Дозвілля та їжа
23 квiтня 2015 15:33

Родина колишніх кримчан, які змушені були виїхати з рідної Ялти після анексії півострова росіянами, вирішила відкрити у центрі Львова кафе, яке власники домашніх тварин зможуть відвідувати разом зі своїми улюбленцями, розповіла ZAXID.NET власниця закладу Тетяна Годок.

До кінця квітня у Львові на вул. Коперніка, 11 відкриють "Zoocafe", куди можна буде приходити із домашніми улюбленцями - собаками, котами, хом’яками та навіть папужками. Крім того, в окремій залі кав’ярні постійно житимуть близько 12 котів, з якими можна буде погратись.

Дві зали кафе розділятиме висока перегородка. В одній залі відвідувачі приходитимуть із власними улюбленцями. Собак обов’язково потрібно буде прив’язувати до металевих гаків у підлозі. Коти повинні бути на повідку, а маленькі тваринки - у клітках. Ці заходи потрібні, аби тварини не нападали один на одного.

В іншій залі - ходитимуть коти, які живуть у кав’ярні. У кафе для них зробили ще й окрему кімнату, куди не пускатимуть відвідувачів, аби тваринки мали змогу відпочити від людей. Котів, що житимуть у кав’ярні власники брали із притулків для тварин або у волонтерів, деяких взагалі знаходили на вулиці. Також Тетяна хоче поселити у кафе єнота.

"Всі коти, що живуть у нас, вакциновані, оброблені від шкідників, мають паспорти та всі необхідні щеплення. Вони вільно гулятимуть в залі. Ми не дозволятимемо іншим тваринам з ними контактувати, щоб не заразити їх", - розповіла власниця кав’ярні.

Вимог щодо вакцинації чи паспорта для гостьових тварин немає. Головне, аби тварини були прив’язані або сиділи у клітках.

Тетяна із чоловіком - вимушені переселенці. Вони приїхали до Львова із Ялти півроку тому. Вдома вони також мали намір відкрити кафе для тварин, оскільки дуже їх люблять та  мають досвід роботи у ресторанному бізнесі. Проте Ялта, на їхню думку, не була готова до такого закладу харчування, а от Львів вони вважають "достатньо європейським" для такої ідеї.

У меню будуть не лише страви для відвідувачів, але й корми для тварин. За словами власниці, вони будуть екологічними та здоровими. Окрім чаю чи кави із тістечком, можна буде також замовити салати або випити прохолоджуючий коктейль.

"На кухню тварин ми не пускатимемо. Кухня, бар, вбиральня - закриті для тварин зони. Нам важлива гігієна у приміщені. Задля цього ми також будемо стерилізувати всі столи після відвідувачів у обох залах. У санстанції до нас була тільки одна вимога - аби тварин не було на кухні", - сказала Тетяна Годок.

Сайт кафе

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах