До Львова завітають митці з Хорватії

фото з сайту bilshe.com

фото з сайту bilshe.com

Дозвілля та їжа
30 квiтня 2015 16:42


Впродовж трьох днів, з 1 до 3 травня, у Львові буятиме фестиваль "Meditarraneo". Дні Хорватської культури", що познайомить львів’ян і гостей міста з мистецтвом, культурою, національною кухнею, музикою, кіно та туристичним потенціалом Хорватії.

Про це інформує bilshe.com.

До  Львова завітають  митці з Хорватії фото

До участі у фестивалі запрошено близько 30 хорватських митців – серед яких художники, кухарі, письменники та гурт "Tovarecа muzikа". А розпочнеться дійство на майданчику Музею ідей. Відтак щодня хорватські кухарі готуватимуть національні страви Далмації за традиційним способом "з пеки". Також будуть представлені й традиційні напої Хорватії. А в галереї Музею ідей травня відкриється одразу 3 виставки – скульптури з оливкового дерева Вінка Каймака, світлин Задарської жупанії (група хорватських фотомайстрів) та графіки Маріани Якеліч. 

Родзинкою ж програми, за словами організаторів, будуть виступи гурту "Tovarecа muzikа" – хлопці з острова Дугі оток в народних строях рушатимуть у місто Лева, сурмлячи у роги волів та акомпануючи собі старовинними прасками, наповненими металевим шротом. Зазначимо, що хорватські острів’яни здавна використовували ріг вола у своєму побуті, зокрема, як засіб зв’язку на морі, а також вірили, що такі звуки оберігають їх від нещастя. Ці давні традиції фольклорний гурт відроджує ще з 1959 року. 
 

До  Львова завітають  митці з Хорватії фото 1

Також, окрім мистецтва, кухні, музики гості фестивалю зможуть познайомитися з туристичним потенціалом Задарського регіону, який представлять туроператори Задарської жупанії на майданчику Музею, а також переглянути документальні фільми про Далмацію, зокрема про селище Салі, звідки походить гурт "Tovarecа muzikа". 

Всі фото з сайту bilshe.com.

Львів у новинах:

Туристу на заметку: 10 мест в Карпатах, где которых стоит побывать [ФОТО] 

На Дні Батяра у Львові кожен зможе отримати батярське посвідчення 

На Львівщині відновили частину дороги до Славського 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах