Львів'ян закликають одягнути вишиванки разом з усією Україною

фото:ukrajina.nadroti.net

фото:ukrajina.nadroti.net

Дозвілля та їжа
13 травня 2015 13:56

21 травня Львів приєднається до загальноукраїнського Дня вишиванки. Про це під час прес-конференції розповіла організатор акції Леся Воронюк-Волошина, повідомляє  Galnet.

"По всій Україні та в багатьох містах закордоном, де є наша діаспора, 21 травня українці одягнуть вишиванки. Я сподіваюся, що в багатьох куточках Землі цього дня майорітиме наша красива, давня і сильна як оберіг вишиванка", – сказала Л.Воронюк-Волошина.

Започаткували свято чернівецькі студенти 9 років тому. Щороку День вишиванки проводять у третій четвер травня. Організатори пояснюють такий вибір тим, що прагнуть, аби День вишиванки ніколи не припадав на вихідні. "Ми не закріплюємо якоїсь дати. Цього року це 21 травня, минулого року було 15 травня. Ми це робимо спеціально, тому що важливо, аби День вишиванки припадав на робочий тиждень. У цьому основна суть акції – не свято заради свята, не свято заради параду, не свято заради вихідного, а акція, яка показує, що вишиванка є органічною і невід’ємною частиною життя кожного українця в будень. Тому ми одягаємо вишиванку, коли йдемо на роботу, на навчання, на побачення", – пояснила Л.Воронюк-Волошина.

За її словами, до Дня вишиванки долучаються як мешканці Західної України – Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Рівного, так і українці зі Сходу та Півдня – Запоріжжя, Миколаєва, Херсона, Одеси, Дніпропетровська.

Організатори переконані, що вишиванка є саме тим символом, який здатен об’єднати всіх українців, незалежно від місця проживання, релігійних та політичних поглядів.

Крім того, цьогоріч оргкомітет офіційно звертається до Президента України Петра Порошенка з проханням долучитися до свята та видати указ про відзначення Дня вишиванки у третій четвер травня кожного року.

Разом з тим, у коментарі кореспондентові Galnet співорганізатор Дня вишиванки військовослужбовець ЗСУ та автор проекту "Музика воїнів" Олександр Ткачук пояснив, що, на його думку, зловживати вишиваною та її символами не варто. За його словами, нині вишиванка стала модним трендом, що спричинило її використання часом у недоречних місцях.

"Люди, які займаються бізнесом, починають загравати на інтимних темах. Я до вишиванки дуже бережно ставлюся і вдягаю її тоді, коли мені потрібно поновити свої життєві та творчі сили", – зазначив він.

Львів у новинах:

Безкоштовний Львів: як насолодитись містом за 0 гривень 

Якою буде погода у Львові до кінця робочого тижня 

Важно знать: какие законы приняла вчера Верховная Рада 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах