На Підзамче облаштували дворик за 150 тисяч

фото з сайту novyny.lviv.ua

фото з сайту novyny.lviv.ua

Дозвілля та їжа
11 червня 2015 17:49

Цього тижня у Львові Інститут міста представив відновлений дворик у рамках проекту "Ревіталізація Підзамче". Двір будинку, розташованого за адресою вулиця Богдана Хмельницького 105-105а, відновлювали протягом 6 місяців, загальна вартість виконаних робіт понад 150 тис грн. Про це інформує  tvoemisto.tv.

У 2014 році цей двір став фаворитом відбору до участі у проекті, оскільки мешканці організували у ньому сад і доглядали його багато років. Проте вистачало і типових проблем, які притаманні дворам центральної частини міста: будівельне сміття, доступ сторонніх осіб, заміна мощення підручними засобами та проблеми із водовідведенням, інформує Інститут міста.

Автори проекту облаштування двору – архітектори Андрій Шуляр, Наталія Мисак та Матвій Дух -  змінювали основну ідею кілька разів, оскільки мешканці були дуже активними під час обговорень та пропонували безліч власних варіантів наповнення двору.

На Підзамче облаштували дворик за 150 тисяч фото

 На фото: дворик до реконструкції

На Підзамче облаштували дворик за 150 тисяч фото 1

На фото: дворик після облаштування

На Підзамче облаштували дворик за 150 тисяч фото 2"Подвір’я на вул. Богдана Хмельницького належить до двох будинків – п’яти- та одноповерхового. Ці різні за характером будівлі пропонували свої окремі види середовища. Тож основна ідея проекту – надання ідентичності простору між цими двома будинками. Багатоквартирний будинок розглядається як міська форма житла, в той час як одноповерховий носить характер садиби у сільській місцевості. Таким чином, поєднання та, водночас, протиставлення цих двох різних ідентичностей у обмеженому просторі і стало лейтмотивом для основної ідеї дизайну. На жаль, її вдалось реалізувати лише у мощенні. Натомість розташування елементів наповнення двору кілька разів змінювали. Та незмінним залишилось їх призначення: об’єднувати мешканців, спонукати до спільного дозвілля, стирати межі між поколіннями. Всі елементи спільного користування, такі як гойдалка, тенісний та шаховий стіл придатні як для дітей, так і для дорослих. Дитячий будиночок на дереві не спонукає дитину до одноманітної забави, а пропонує їй самій придумати для себе щораз іншу пригоду" - каже  Андрій Шуляр, архітектор проекту.

Всі світлини з сайту tvoemisto.tv

 Львів у новинах:

Купуй українське: повна добірка учасників "Гармидер": [Фото, Контакти]

Деякі вулиці у Львові на час фестивалю "Leopolis Grand Prix 2015" перекриють

У Львові п’яний міліціонер напав на сім”ю 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах