У Львові з притулку випустили собак, щоб вберегти від чуми

фото з сайту ua-reporter.com

фото з сайту ua-reporter.com

Дозвілля та їжа
29 липня 2015 12:40

У Львові після виявлення чуми в ЛКП "Лев", собак, які не контактували з хворою твариною, випустили в місто. Це було зроблено для того, аби вони не заразилися.

Про це  29 липня, у коментарі ІА ZIK повідомив директор ЛКП "Лев" Олег Мацех.

"Справа у тому, що всі безпритульні собаки можуть хворіти на чуму або бути її розповсюджувачами. До нас дійсно потрапив хворий собака, але він ізольований. Крім того, щоб не наражати на небезпеку інших тварин, ми провели тести і зробили комплексне вакцинування. Після цього собак випустили в місто, щоб вони не захворіли", – сказав Олег Мацех.

Він наголосив, що відпущені собаки короткий час знаходились в ЛКП і не входили в жоден контакт із хворим псом. Загроза їх зараження є значно меншою, ніж загроза заразитись на вулиці.

"Є різні форми вірусних інфекцій серед безпритульних тварин. Коли до нас потрапила хвора собака з вулиці, ветеринари відразу закупили тести, щоб перевірити усіх собак. У нас було лише два позитивні випадки на чуму. Цих собак відразу ізолювали, провакцинували. Їх протримали в ЛКП певний інкубаційний період, щоб побачити, чи ніхто не захворіє. Після цього здорових собак відпустили", – повідомив Олег Мацех.

За словами директора ЛКП, на підприємстві не можна вводити карантин.

"Якщо говорити про карантинний режим, то ми у такому випадку взагалі зобов’язані не брати собак. Але наше ЛКП – це єдина служба у Львові, яка вирішує питання безпечного співіснування тварин і людей. Чумка не несе загрози людям. Тому залишати собаку, який кусає дітей, або пса, що потрапив в аварію, на вулиці ми не можемо", – наголосив він.

Нагадаємо, голова ГО "Захисний фронт" Юрій Микитюк повідомляв, що у Львові в ЛКП "Лев" виявили хворого на чуму собаку. Коли директор дізнався про це, він не лише не закрив заклад на карантин, а й випустив усіх тварин у місто.

Львів у новинах:

Олег Мацех: З Києва до Львова мене повернув мій собака 

Собача радість: жовта кліпса в вухо та фото на пам 'ять

Домашній улюбленець на щастя: прийди і забери

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах