У львівські ресторани і готелі вхід з дітьми заборонено?

фото з сайту  www.bebinka.ru

фото з сайту www.bebinka.ru

Дозвілля та їжа
05 серпня 2015 16:27

Щораз частіше мами звинувачують у "малюковій" дискримінації такі заклади.

З загальновідомою фразою "діти - наше майбутнє" не посперечаєшся. Проте чомусь це саме "майбутнє" не завжди раді бачити в численних кафе, ресторанах, готелях, а іноді і в магазинах Львова. Виявляється, маму з коляскою запросто можуть "попросити" з місцевих закладів.

Днями багато галасу в соцмережах наробила історія матусі зі Львова.  Жінка, яка побажала залишитися інкогніто,  поскаржилася, що, спробувавши попередньо замовити столик, який собі вподобала в одному з ресторанів міста, у  закладі, де це відбувалося, її з дитиною попросили зайняти місце у віддаленому кутку залу. В офіціантки був один аргумент - дитина буде заважати іншим відвідувачам.

Розповідь скривдженої матері відразу ж почали гаряче обговорювати не тільки в Інтернеті, але й на лавочках біля під'їздів. Матусі Львова одноголосно згадали про вузькі двері в магазинах, держустановах і навіть у маршрутках міста, куди з коляскою не заїдеш, про розбиті тротуари, по яких не проїхати, про відсутність пандусів.

-У мене дитині рочок і після перших же наших прогулянок - я зрозуміла, що мені вхід з коляскою практично скрізь заборонений, - розповіла "Комсомольській правді" в Україні "львів'янка Ангеліна Савицька. - Звичайно, вивісок з перекресленим малюком у Львові немає, але спробуйте заїхати , наприклад, на пошту з коляскою. Це не вдасться, тому що двері вузькі. А кафе і ресторани я просто обходжу стороною після того, як в одному з таких закладів мене попросили присісти мало не на вулиці, біля дверей на протязі, мовляв, нібито дитина буде заважати відвідувачам у залі. Так, у мене є малюк, але я не хочу сидіти вдома всі 3 роки декрету, я хочу разом зі своїм чадом відвідувати виставки, музеї, кафе і ресторани.

Проте останнім часом все більше закладів пристає до новомодної течії Childfree, тобто "без дитини". Приміром, в Карпатах користуються попитом готелі, де не поселяють пари з дітьми. І забронювати номер в такому готелі досить складно, оскільки попит - величезний. Ресторани та кафе Львова також не дуже раді компаніям з дітьми. Відмовляти в обслуговуванні не мають права, але розсаджують таких відвідувачів "з очей геть", тобто подалі від основної маси гостей.

А наприкінці минулого року львівська інтернет-спільнота довго і смачно обговорювала вивіску одного з львівських магазинів, де, разом з закресленими фігурками собаки, роликових ковзанів і морозива красувалася і дитяча коляска. Тобто вхід з таким засобом пересування для дитини в це приміщення заборонений. Тоді власники магазину швиденько вибачилися, пояснивши, що просто не встигли оснастити магазин спеціальним пандусом для колясок. Історію зам'яли, але неприємний осад залишився ...

Інша думка

"Приводити дітей у доросле кафе - безвідповідально"

- Коли я приходжу в ресторан або вирушаю в Карпати, я в першу чергу хочу відпочити і не бажаю слухати сюсюкання матусі за сусіднім столом, рев її дитини або спостерігати, як чиєсь чадо бігає стрімголов між столами, - зізналася "Комсомольській правді" в Україні "львів'янка Орися Кобза. - Вважаю, що брати дитину в доросле кафе - це, м'яко кажучи, безвідповідально. Добре, що у Львові вистачає дитячих кафе, де малюкам завжди раді. Те саме стосується і готелів. Дуже рада, що нарешті у нас в Карпатах з'явилися готелі з поміткою "тільки для дорослих". За кордоном це звичайна практика.

Дослівно

- Всі заклади, які надають будь-які послуги, повинні гідно надавати ці самі послуги відвідувачу, і неважливо, мама це з дитиною або бездітна пара, - розповів "Комсомольській правді" в Україні "львівський правозахисник Олексій Вєренцов. - Що стосується закладів з позначкою "з дітьми вхід заборонено". Згідно законів нашої країни власники не мають права таким чином сортувати своїх відвідувачів. Однак, це палиця з двох кінців. Як батько малолітніх дітей скажу, що іноді формат закладу просто не підходить для відвідувачів з дітьми і таким чином власники попереджають , мовляв, тут шумно, розпивають спиртні напої, звучить гучна музика і тд.

Джерело: kp.ua

Львів у новинах:

Хенд-мейд ярмарок, фестиваль пива та кавунів: афіша серпня у парку Хмельницького 

Сьогодні до "Арени Львів" курсуватиме додатковий транспорт

На Львівщині пенсіонерка врятувала дитину, яка тонула

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах