У Львові з'явиться креативний квартал зі стартап-боксами і еко-парком

фото: Ігоря Сальнікова

фото: Ігоря Сальнікова

Дозвілля та їжа
28 серпня 2015 11:40

 

У Львові збираються запускати інноваційний проект "Креативний Квартал". Це - комплекс на території понад 15 000 кв. м., де будуть розташовуватися антикафе, коворкінг, стартап-бокси, зали для заходів, хакер-спейс, цифрова лабораторія, творчі майстерні, стартап-банк, еко-парк, парковка і багато іншого. Допомогти проекту вже погодилися Microsoft, Intel, Ericsson, HP, Cisco, Schneider Electric і багато інших. Це проект Іллі Кенігштейна, який з червня цього року є радником мера Львова Андрія Садового. За його словами, проект підтримують в мерії, він отримав позитивні відгуки городян.

Ідея проекту в тому, щоб створити місце для зустрічей, спільної роботи представників IT і креативних спільнот, підприємців та їх сімей. Тут планується зібрати проекти, засновані на філософії креативного підприємництва та smart-відпочинку. Його хочуть реалізувати протягом двох років.

Це великий інвестиційний проект і поки що команда, яка ним займається, не вирішила, де саме його створювати. "Безумовно це має бути місце, що підпадає під критерії міського кварталу. З іншого боку це місце має володіти сильним магнетизмом, атмосферністю і історією", - пояснює Ілля. Одне з можливих місць створення - Трамвайне депо на перехресті вулиць Сахарова і Вітовського.

У Львові з'явиться креативний квартал зі стартап-боксами і еко-парком фото

Воно було створене віденською фірмою Siemens & Halske, яка почала будівництво ліній трамваю і депо в 1893 році. Це - пам'ятник архітектури, воно називалося "Електростанція Едісона", але зараз воно - в жахливому стані. Для реставрації потрібні гроші, яких у комунального підприємства "Львівелектротранс" немає.

У Львові з'явиться креативний квартал зі стартап-боксами і еко-парком фото 1

Старе львівське депо, фото - Ігор Сальников

В одному з ангарів влада хотіла відкрити "Музей історії техніки", але рішенню цьому вже 11 років. "Якщо у нас вийде заїхати в депо, ми проведемо реконструкцію цих приміщень, нічого будувати не будемо, це - дуже атмосферне місце", - говорить Ілля.

Нагадаємо, Ілля Кенігштейн на початку червня цього року відгукнувся на пропозицію чиновника і зайняв посаду позаштатного радника Садового з інновацій та інвестицій. У мера міста в команді позаштатних радників вже є Яніка Мірило, яка активно займається проблемами електронного уряду в Україні. Однією з цілей роботи Іллі - з часом перетворити Львів на місто стартапів.

Джерело: ain.ua

Львів у новинах:

Що відреставрують у Львові найближчим часом: перелік 

У Львові покажуть кращі стрічки фестивалю короткометражок Wiz-Art 2015

Реал та ПСЖ зіграють на "Арені Львів"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах