У Львові над Цитаделлю з'явився арт- "ковчег" польського митця (фото)

фото: Тис  Микола

фото: Тис Микола

Дозвілля та їжа
28 серпня 2015 14:32

Польський митець у Львові представив лікувальні випари культури. Так-так, на вулиці Стефаника у рамках Конгресу культури Східного партнерства звели градирню – інсталяцію польського художника Роберта Кушміровського "Градирня мистецтва". Львів’яни дивуються такому арт-об’єкту. В одних це "чудо" викликає захват, а в інших –обурення та здивування.

Біля Львівської національної наукової бібліотеки України імені Василя Стефаника, на перетині вулиць Стефаника та Коперника, височіє унікальна "Градирня мистецтва" Роберта Кушміровського – інсталяція артефактів культури, збираних художником протягом 12 років.

"Градирня – дерев’яна конструкція, яка використовувалась в XVII столітті для підвищення концентрації солей в сольовому розчині при виробництві кухонної та медичної солі. З часом було помічено, що повітря навколо цих градирень насичене сольовими випарами, які створюють лікувальний мікроклімат", – про це йдеться в інформаційній табличці, що розміщена біля інсталяції.

У Львові над Цитаделлю з'явився арт- "ковчег" польського митця (фото) фото

У Львові над Цитаделлю з'явився арт- "ковчег" польського митця (фото) фото 1

У Львові над Цитаделлю з'явився арт- "ковчег" польського митця (фото) фото 2

У Львові над Цитаделлю з'явився арт- "ковчег" польського митця (фото) фото 3

У Львові над Цитаделлю з'явився арт- "ковчег" польського митця (фото) фото 4

У Львові над Цитаделлю з'явився арт- "ковчег" польського митця (фото) фото 5

У Львові над Цитаделлю з'явився арт- "ковчег" польського митця (фото) фото 6

Автор світлин: Микола Тис

Як зазначається, "Градирня мистецтва" – це складна конструкція з опор, вузлів та хвойної деревини, в якій інстальована величезна кількість артефактів, колекціонованих Робертом Кушміровським протягом 12 років.

"Конструкція для концентрації мистецтва була створена з метою збагачення нашого візуального досвіду, і ставить наше візуальне сприйняття на тест чутливості до змін, що відбуваються в представленому об’єкті", – йдеться в інформації про оригінальну мистецьку інсталяцію.

У дерев’яній конструкції організатори зібрали чимало старовинних речей. Цікаво, що вони й досі не втратили свого історичного вигляду та значення. Можна побачити старі музичні інструменти, одяг, картини, комп’ютери, дитячі речі та багато інших цікавих та оригінальних речей.

Проте не всім жителям міста до вподоби така інсталяція. Деякі з них переконані, що у себе на горищі чи в гаражі вони б знайшли і кращі речі.

 Львів у новинах:

В неділю у Львові - кавуновий фестиваль

На LvivKlezFest у Львові виступлять світові зірки (відео) 

Зі Львова полетять літаки у 6 нових міст

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах