Цікаве на вихідні: "Ніч у Львові", фестивалі, відкриття театрального сезону

Новина - Дозвілля та їжа - Цікаве на вихідні: "Ніч у Львові", фестивалі, відкриття театрального сезону

Новина - Дозвілля та їжа - Цікаве на вихідні: "Ніч у Львові", фестивалі, відкриття театрального сезону

Дозвілля та їжа
04 вересня 2015 15:40

У Львові стартує новий театральний сезон. Театр "Воскресіння" відсьогодні запрошує на виставу за п’єсою Вольфганга Борхерта – "За дверима". Це історія про німецького солдата, що повернувся з війни і виявився нікому не потрібним. "Заньківчани" розпочинають сезон 6 вересня виставою "Назар Стодоля" за п’єсою Шевченка. А Львівська опера обіцяє цього сезону оновити "Наталку Полтавку" та підготувати дитячу прем’єру "Попелюшка". Про це інформує zaxid.net.

"Починаємо візитівкою нашою – це опера "Мойсей". Музика Скорика за творами безсмертного нашого Франка", – розповів головний диригент Львівської опери Михайло Дутчак.

"Ніч у Львові" відбудеться всупереч традиції у вересні. Екскурсії на вежу Ратуші, Личаківським кладовищем та храмами міста будуть цієї суботи. Потрапити на атракції зможе кожен охочий, без жодної реєстрації на сайтах. 

"Топ "найкращі події" ми презентуємо вже цієї суботи. Під час "Ночі у Львові" будуть відбуватися небагато, тільки найкращі події. Вхід буде безкоштовним", – поділилась керівник відділу промоції міста Марта Іванишин.

У вихідні Фестиваль партнерства запропонує трохи польської музики. А разом з тим і української, білоруської, німецької та грузинської. У дворику Ратуші публіку забавлятимуть "Dominika rusinowska quartet" з Перемишля, "T-love" з Варшави та "Kroke" з Кракова. Загалом від п’ятниці до неділі на сцену вийдуть п’ятнадцять гуртів. 

Фестиваль переселенців і львів’ян готує свої цікавинки. Сьогодні о 20.00 біля Франкового університету кримськотатарські пісні на джаз кластиме "Акустік квартет" і Ельвіра Сарахаліл. Поруч гончар Рустем Скібін навчатиме охочих свого ремесла. На вулиці Лесі Українки відкриють виставку народно-прикладного і декоративного мистецтва, дивуватимуть кухнею різних регіонів і навчатимуть танцю. Будуть і цікаві арт-об’єкти.

"Кульмінація – це проект з театром Леся Курбаса "Курбаси" і Ману. Це відбуватиметься на балконі театру Лесі Українки. Звучатимуть українські і кримськотатарські пісні", – уточнив співзасновник культурного центру "Кримський дім у Львові" Халіл Халілов.

Львів у новинах:

У суботу розпочинається "Ніч у Львові": програма 

У Львові почалась акція "Free Hugs" - безплатні обійми

Ольга Фреймут презентує у Львові книгу про те, де їсть і з ким спить

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах