У Львові презентували книгу незламної льотчиці Надії Савченко (фото, відео)

фото з сайту vgolos.com.ua

фото з сайту vgolos.com.ua

Дозвілля та їжа
10 вересня 2015 16:11

10 вересня, у Львові під час книжкового ярмарку "Форум видавців у Львові" презентували книжку української льотчиці Надії Савченко "Сильне ім’я Надія".

Про це повідомляє  "Вголос".

У  Львові презентували  книгу незламної льотчиці Надії Савченко (фото, відео) фото

фото з сайту  vgolos.com.ua

У презентації видання взяли участь сестра Надії Віра Савченко, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, а також шеф-редактор видавництва "Юстініан" і редактор книжки Світлана Максимова.

За словами Віри Савченко, книжку її сестра почала писати у в’язниці під час голодування.

"Книжку Надія писала не як політик. Це бачення солдата тих подій, що відбувалися. Написала її дуже швидко: всього за 2-3 тижні. Передавала нам у записках, "малявах", на клаптиках паперу. В результаті з’явилися такі глави як "Війна", "Полон", "Викрадення", "В’язниця", "Армія", "Ірак", "Майдан", "Крим" і відкритий фінал – ось глави з цієї книжки", – поділилася Віра.

Вона також акцентувала увагу на тому, що Надія написала книжку перш за все задля правди.

"На початку книжки є такі рядки: "Я розкажу тобі, як другу… Та не знаю, чи встигну розказать. Я напишу тобі, як другу. Може, ти ще встигнеш прочитать". Тому я певна, що її варто читати зараз. А ще важливо перекласти іноземною мовою, щоби люди за кордоном прочитали і зрозуміли, що насправді відбувається", – пояснила Віра Савченко.

Своєю чергою, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін сказав, що книга промовляє душею і мовою правди.

"Неможливо передати зміст книжки. Тут описано страшні речі. І найстрашніше те, що її написала жінка, яка пройшла через муки і проходить через муки, але живе з вірою і дає нам надію", – наголосив Олександр Афонін.

На думку шеф-редактора видавництва Світлани Максимової, яка редагувала книжку, "Сильне ім’я Надія" абсолютно не схожа на будь-який наявний літературний жанр.

"Коли пишуть на такому нерві, ніколи не брешуть. Це не документалістика. Це правдива і щира хроніка. Це абсолютно новий жанр. Коли я редагувала, намагалася зберегти і донести до вас щирий стиль і душу Надії, з якою вона писала цю книжку. Я майже не втручалася в авторський текст. Головним моїм завданням було зберегти стилістику Надії, її слово", – підкреслила редактор і додала, що ця книжка має бути в кожній українській родині.

Під час презентації глядачам продемонстрували документальний фільм, у якому детально відтворено той момент, коли Надію Савченко взяли в полон.

Після презентації всі охочі змогли придбати видання й отримати автограф Віри Савченко.

 Ідейним натхненником у написанні книжки виступив російський правозахисник й адвокат льотчиці Ілля Новіков.

Львів у новинах:

Як у Львові відкривали Форум видавців (фоторепортаж)

10 книг з форуму, вартих вашої уваги і часу

Львів'яни вийшли з пікетом проти видавництва "Фоліо"(фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах