З 9 жовтня у Львові стартує польський кінофестиваль

фото з сайту zik.ua

фото з сайту zik.ua

Дозвілля та їжа
01 жовтня 2015 11:12

У Львові з 9 по 18 жовтня відбудеться 4 фестиваль перегляду сучасного польського кіно "Під Високим Замком". Про це Львівському порталу повідомили організатори.

Як зазначають організатори, 4 фестиваль перегляду сучасного польського кіно "Під Високим Замком" (ПСПК) є продовженням чудово сприйнятого публікою у Львові проекту, який презентує сучасний доробок польського кінематографа. Головною метою ПСПК є промоція польського кіномистецтва та забезпечення умов для ближчого контакту з польським кінематографом, що, поза сумнівом, є цікавою відповіддю на потреби, очікування та пошуки шанувальника польського кіно. Ще однією важливою метою є піднесення, особливо в молодого покоління, загального рівня знань про культурну спадщину Польщі, а також її історію та сучасні суспільні проблеми західного сусіда України.

Гості 4 ПСПК це актори, режисери та сценаристи фільмів, демонстрованих в рамках ПСПК. Зустрічі з ними відбуватимуться безпосередньо перед сеансами в кінозалах, а також в інших місцях, які стануть частиною арт-простору ПСПК.

4 ПСПК супроводжує ряд культурних подій, пов’язаних насамперед з тематикою кіно. Окрім цього заплановано проведення інших заходів, які в цікавий та привабливий спосіб популяризуватимуть сучасну польську культуру.

Цього року у рамках фестивалю у кінотеатрах Львова буде представлено понад 20 фільмів, у тому числі такі продукції як: "Хімія" – зворушлива історія кохання до останнього – фільм відкриття ПСПК, "Боги" – драми та успіхи польських кардіохірургів на шляху до першої успішної трансплантації серця, "Body/Тіло" – польський кандидат на Оскара, нагороджений Срібним ведмедем на МФФ в Берліні, "Місто 44" – військова драма про Варшавське повстання, "Carte Blanche" – унікальна історія вчителя, звабливий детектив "Зерно правди" та "Реверс" – чорно-біла комедія про силу жіночої натури, а також інші.

Окрім цього, також буде "Ніч в кіно" – нічні кіномарафони, які проходитимуть в дві поспіль суботи. Так,  10 та 17 жовтня глядачі зможуть на сеансах о 23.00 год. переглянути по два фільми. Водночас проводитимуться всілякі цікаві лекції, зустрічі та презентації книг.

Під час трьох попередніх ПСПК шанувальники кіно у Львові змогли переглянути більше 90 польських художніх, документальних, короткометражних та анімаційних стрічок, переважна більшість яких вийшла на екрани у 2010-2014 рр. На наше запрошення Перегляд відвідали м.ін. Януш Маєвскі, Ришард Буґайскі, Януш Заорскі, Анджей Северин, Казімєж Качор, Соня Богосєвіч, Адам Вороновіч, Марцін Дороцінський, Данута Шафлярска, Кшиштоф Пєчиньскі та інші.

Львів у новинах:

У Львові прем'єра: покажуть перший український фантастичний фільм

Свято у Львові: Укрпошта запрошує на виставку філателістів

У Львові проведуть етно-ярмарок "Схід та Захід разом"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах