"Кидай палити": невдовзі суттєво підскочать ціни на сигарети

Новина - Дозвілля та їжа - "Кидай палити": невдовзі суттєво підскочать ціни на сигарети

Новина - Дозвілля та їжа - "Кидай палити": невдовзі суттєво підскочать ціни на сигарети

Дозвілля та їжа
06 жовтня 2015 10:46

 Сигарети можуть подорожчати на 40% У Міністерстві фінансів України запропонували підвищити у 2016 році середню ціну на пачку сигарет на 5 грн.

Як ідеться у документах, що потрапили до розпорядження "Укрінформу", таке зростання відбудеться через підвищення на 40% акцизного податку на сигарети. Зокрема, середній акциз на пачку сигарет зросте з 6,3 грн до 9,5 грн, а середня ціна пачки сигарет - із 15 грн до 20 грн. До того ж, за підрахунками Мінфіну, завдяки здорожчанню сигарет їхнє споживання в Україні скоротиться з 58 млрд штук у 2015 році до 54 млрд штук наступного року, а надходження до держбюджету збільшаться на 7,5 млрд грн - із 21 млрд грн у поточному році до 28,5 млрд грн у 2016-му. Водночас представники тютюнової індустрії закликають підвищити ставки акцизу на 20%, завдяки чому середній акциз на пачку сигарет зросте з 6,3 грн до 7,6 грн, а середня ціна пачки становитиме 17,5 грн (нині 15 грн – прим.ред.). За підрахунками тютюнників, це збільшить надходження до бюджету з 21 млрд грн до 24,7 млрд грн - у 2016 році. 

    Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські ціни на тютюн і алкоголь збираються поступово підняти до європейських. Зокрема, податкова щороку підніматиме акцизи на 10-20%.

Львів у новинах:

Львів’янину на замітку: в жовтні матимемо ще один вихідний 

Львів'ян запрошують на відкриття проекту "Простір для натхнення" 

У Львові "накрили" шахраїв, які "кинули" на гроші багато людей 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах