Львів'ян запрошують на "Cleaning Paty": як долучитися

фото з сайту moemisto.ua

фото з сайту moemisto.ua

Дозвілля та їжа
09 жовтня 2015 10:29

У суботу, 10 жовтня, у львівському парку "Знесіння" відбудеться прибирання ділянки у південній частині парку від надмірної рослинності та сміття для того, щоб підготувати місце для розвитку виноградарства та створення міського саду. Про це інформують організатори проекту "Park Znesinnya Vineyard & Urban Garden"

"Ми маємо все необхідне обладнання та можемо забезпечити охочих допомогти питною водою. Якщо Ви маєте свої власні садові інструменти, то можете принести їх із собою (лопати, кусачки, тощо). Після того, як ми зробимо роботу, розпочнеться найцікавіше – вечірка. Ми матимемо невеликий пікнік із затишною ватрою та музичним супроводом", –інформують організатори та просять їжу і смаколики прихопити із собою.

Місце зустрічі: Інформаційний центр Парку Знесіння.

Дата зустрічі: 10 жовтня о 10:00 годині.

Нагадаємо, у львівському парку "Знесіння" запроваджують соціально-екологічний проект "Park Znesinnya Vineyard & Urban Garden", аналогів якому немає в Україні. Ініціатори проекту кажуть, що до цього саду матимуть вільний доступ усі відвідувачі парку. "Сьогодні є багато корисних нововведень, одне з яких – соціальне підприємництво. Тому ми хочемо, щоб люди вирощували садові культури не для прибутку, а просто, щоби мати можливість попрактикуватися у тому, що їм подобається і розвивати своє хобі. Кожен зможе спробувати висаджувати дерева, нащіплювати їх тощо", – розповів Олександр Завадович.

До речі, волонтери з Німеччини та Естонії впродовж трьох місяців працюватимуть у парку "Знесіння" над втіленням у життя проекту "Смак віків – Відродження традиційних виноградників у Львові".

Волонтери-стажувальники від GLEN – Глобальної освітньої мережі молодих європейців – успішні випускники вишів у країнах ЄС: зокрема, Сігне з Естонії є ландшафтним архітектором, а Лєана з Німеччини – спеціалістом у сфері природничих наук.
Мета проекту полягає у впорядкуванні частини парку, а також у долученні до співпраці зацікавлених і мотивованих людей для відродження традиційних методів у виноградарстві.
У підсумку очікують розкриття панорам міста з вершин пагорба, відродження давньої культури виноградарства, поглиблення співпраці та пошук партнерів.

Львів у новинах:

В львівському Парку культури змінили графік роботи атракціонів 

У Львові Сихів зараз непроїзний: скрізь затори 

У школах Львова з’являться тири 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах