Муніципальний велопрокат у Львові почне працювати навесні: деталі

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Дозвілля та їжа
12 листопада 2015 13:21

В кінці вересня у Львові відкрився перший в Україні муніципальний велопрокат. Було встановлено шість станцій у різних точках міста,  але поки що  на вулицях Львова ніхто на бачив велосипедистів на фірмових роверах ?Nextbike.

Що заважає повноцінному запуску проката VG Львів попросив розповісти співвласника  "Некстбайк Україна" Остапа Буденкевича.

- Пане Остапе,  коли ж нарешті запрацює у Львові перший в Україні муніципальний велопрокат? Які проблеми виникли в процесі його запровадження? 

- Ми тільки розпочали цю справу, це, по суті, пілотний проект і в ході роботи випливають різні чисто технічні проблеми. Система  ще добре не відпрацьована на практиці, тому її треба ще адаптовувати до наших умов і, образно кажучи, "обкатати" в роботі. Перша і головна проблема - це з розрахунками за послуги. Люди купують абонементи і хочуть розрахуватися за них в Інтернеті, але не можуть, бо  платіжні системи не розпізнають наших банківських гривневих карток.

- Коли реально  в нашому місті запрацює велопрокат?

Думаю, що не раніше, ніж з ранньої весни 2016 року. Хоча, якщо у листопаді і грудні цього року буде сухо і не підведе погода, то ми можемо "стартанути" ще в цьому році.

- Скільки велосипедів має у своєму активі  у даний час  львівський муніципальний проект? 

-Ми маємо 55 роверів. Це нормальна кількість для Львова на сьогодні.

- І хто вже користувався ними?

- Наша команда і журналісти, які приходили до нас за коментарями та інтерв'ю.

Довідка:

Муніципальний велопрокат існує практично у всіх європейських містах.

Це повністю автоматична система, яка включає у себе певну кількість станцій, що розміщуються по місту і дозволяють людині взяти велосипед в одному місці, поїхати  у справах та залишити велосипед в іншій точці прокату. Тобто зробити поїздку у тому напрямку, де існують такі станції.

У Львові станції велопрокат встановили поблизу Технопарку на вул. Федьковича, на площі Ринок, біля ЛНУ ім. Франка, НУ "Львівська політехніка" та "Аквапарку" на вулиці  княгині Ольги.

"Перші 30 хвилин безкоштовно": стали відомі деталі тарифів на муніципальний велопрокат у Львові

У Львові видали посібник велосипедиста

Велопрокати Львова: адреси, телефони, ціни 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах