Сьогодні у Львові День студента

Фото: afisha.yuga.ru

Фото: afisha.yuga.ru

Дозвілля та їжа
17 листопада 2015 12:18

Сьогодні, 17 листопада, світ відзначає Міжнародний день студента. Вперше це свято відзначили у далекому 1978 році у Лондоні Міжнародною радою студентів.

Саме у цей день у 1939 році під час Другої світової війни нацисти штурмували університет у Празі після студентського мітингу проти вбивства відомого активіста Яна Оплетала та відправлення більше тисячі студентів у концатабори.

В Україна День студента святкують з 1999 року.

У перекладі з латини studens означає "той, що ретельно працює", "такий, що займається". У Стародавньому Римі й у середні віки студентами називали будь-яких осіб, зайнятих процесом пізнання. З організацією в ХІІ ст. університетів термін "студент" став уживатися для означення тих, хто навчається (спочатку й тих, хто викладають) у цих закладах; після введення учених звань для викладачів (магістр, професор тощо) - лише учнів. У США, Великій Британії й деяких інших країнах студентами називають також учнів коледжів.

В Україні студент - особа, яка в установленому порядку зарахована до вищого навчального закладу та навчається за денною (очною), вечірньою або заочною, дистанційною формами навчання з метою здобуття певних освітнього й освітньо-кваліфікаційного рівнів.

Першими вищими навчальними закладами на території України були Львівський університет (до 1661 року - єзуїтська колегія) та Києво-Могилянська Академія (до кінця 17 століття - Колегія), заснована 1632 року. Згодом університети відкрилися у Харкові (1805), Києві (1834), Одесі (1865), а також з'явився Безбородьківський ліцей у Ніжині (1820).

На сьогодні в Україні працює  664 виші І-ІV рівнів акредитації, в яких навчається 1,689 млн студентів.

Сьогодні ввечері клубне життя Львова буде насиченим як ніколи. Добірку студентських вечірок дивіться у нашій афіші>>>

Сьогодні у Львові День студента фото

Львів у новинах:

Сьогодні в центрі Львова встановлять "розумні " світлофори: що це таке

Будь еко: з'явилась інтерактивна мапа "Куди здати відходи у Львові"

У львів’ян, які не встановили лічильники, відключать газ: коли саме

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах