Київ vs Львів: як виглядають у містах вивіски однакових закладів

фото з сайту firtka.if.ua

фото з сайту firtka.if.ua

Дозвілля та їжа
07 грудня 2015 13:38

Блогер Іван Вербицький вирішив порівняти вивіски тих самих брендів у двох містах: Києві та Львові. І ось що з цього вийшло.

Київ vs Львів: як виглядають у містах вивіски однакових закладів фото

"Це типовий київський фасад, - пише Іван Вербицький. - Його ключовою рисою є жахлива вивіска, яка закриває собою весь перший поверх. Київ сьогодні просто засмічений візуальним брудом. Однією з причин цього є невпорядкованість вивісок, за якими не видно архітектуру. В місті існує Порядок розміщення вивісок, але його ніхто не виконує. Передовсім міська влада, яка на все забила і не прикладає жодних зусиль для того, щоб змусити підприємців виконувати свої рішення.

Інший приклад — Львів. У 2011 році там прийняли новий Порядок встановлення вивісок. Він цікавий з двох причин. По-перше, ним передбачено демонтаж вивісок, які порушують положення (формально це передбачено і в Києві). По-друге, воно містить додаток, де основні правила подані в доступній візуальній формі.

Ось, все просто:

Київ vs Львів: як виглядають у містах вивіски однакових закладів фото 1Цей додаток був виданий брошурою, яку розповсюдили серед підприємців: всі охочі могли його отримати. Після цього міська рада встановила термін, до якого всі вивіски мають бути впорядковані. А потім порушників почали демонтовувати. Це запрацювало. Я вирішив порівняти вивіски тих самих брендів у двох містах: Києві і Львові, — і подивитися, як вони відрізняються. Я прогулявся львівським Середмістям, проспектами Свободи і Шевченка та вулицею Івана Франка, а потім приїхав до Києва і пройшов Хрещатиком, Басейною, Льва Толстого, Володимирською і Сагайдачного. Результат вражає — вивіски принципово відрізняються:

Алло
Аптека низьких цін
Діамантбанк
Еко
Золотий вік
Ідея банк
Київстар
Космо
Люксоптика
МТС
Ощадбанк
Сбербанк Росії
Укрсиббанк
Челентано

Я не хочу показати, який Львів класний і який поганиий Київ. Безперечно, є бренди, які роблять однаково добрі вивіски незалежно від міста. Це, наприклад, Альфа-банк, Банк Хрещатик, Gerry Weber, United Colors of Benetton та інші. Але таких меншість. Є, звичайно, і категорія тих, хто робить однаково погані вивіски не зважаючи ні на що. Тобто у Львові таких теж вистачає. Ось, що витворив якийсь салон кухонь, наприклад:

Кухні Львів

Жах!

Львів не ідеальний і в нього купа своїх проблем. Достатньо подивитися, як відрізняються вивіски в центрі і на околицях, де положення вже не діє:

Приватбанк

Але попри це, Львів (принаймні його історичний центр) є гарним прикладом того, як треба впорядковувати вивіски. І Києву варто цього повчитися. Львів доводить, що потрібно просто мати політичну волю, щоб втілити це в життя."

А коментатори у соцмережах наводять приклади ще більш достойних прикладів інтегрування вивісок у архітектурний комплекс міста.

Київ vs Львів: як виглядають у містах вивіски однакових закладів фото 2

Львів у новинах:

Скільки казино збираються відкрити у Львові: інфографіка

Львівський мультфільм б'є рекорди по переглядах у США (відео)

Солодкі подарунки і какао з ельфами: у Львові відкрили резиденцію Святого Миколая (відео)

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах