Салати на Новий рік 2015: як оформити та подати салат олів'є

Новина - Дозвілля та їжа - Салати на Новий рік 2015: як оформити та подати салат олів'є

Новина - Дозвілля та їжа - Салати на Новий рік 2015: як оформити та подати салат олів'є

Дозвілля та їжа
23 грудня 2015 09:58

Без нього не обходиться жодне святкування Нового року - вже дуже багато років і навіть десятиліть цей чудовий салат прикрашає наші новорічні столи і радує шлунки. Смачний, простий, корисний - салат Олів'є цілком справедливо вважається найбільш новорічним салатом. Давайте розглянемо різні варіанти оформлення та подавання цієї традиційної новорічної страви.

Традиційний склад салату Олів'є включає такі інгредієнти як варені морква, яйця і картопля, зелений горошок, докторська ковбаса, маринований огірок і майонез. Експериментуючи з інгредієнтами салату, можна домогтися дуже цікавих варіантів оформлення, наприклад, із зеленого горошку можна викласти ялинку, прикрасити її зеленню. Однак, чому б не викласти помаранчеву ялинку з моркви, або рожеву з ковбаси - все залежить від Вашого смаку.

Салат оливье на Новый год 2015

 

Досить простий і нехитрий, проте дуже ефектний варіант подачі олів'є - порційний, у вигляді зрізаного конуса. Для цього готовий салат потрібно викласти в чашку або склянку і потім перекинути на порційну тарілку. Оформити салат можна по-різному, однак якщо покласти навколо нього розрізані навпіл варені перепелині яйця, зверху прикрасити зеленню і зеленою цибулькою, а навколо салату насипати мелені горішки, можна домогтися справжнього європейського шику і ресторанної подачі.Оригинальный салат Оливье на год Козы (Овцы)

Дітям сподобається варіант подачі у вигляді мишки або іншої тваринки.

Все дуже просто: з ковбаси зробіть вушка, лапки і хвіст, з маслин - оченята і носик, із зеленої цибулі - вусики мишки.

Новогоднее оформление Оливье - салаты на Новый год

Варіант дитячого оформлення Олів'є у вигляді свинки.

Оформление Оливье для детей на новогодний стол

Вельми ефектний, нестандартний і несподіваний хід - подача олів'є порційно в фужерах, келихах або навіть тарталетках. Якщо викласти салат у фужери шарами, вийде дуже красивий салат-коктейль Олів'є.

красивый салат-коктейль Оливье - новогоднее украшение стола

Дуже простий і швидкий варіант ефектного оформлення салату в салатниці: злегка змастіть поверхню майонезом (або зверху можна шаром потерти на дрібній тертці яєчний білок), викладіть горошок і гілочки петрушки у вигляді виноградних грон.

Праздничное украшение салата оливье

Так само швидко і просто можна зробити салат в салатнику ошатним, якщо просто прикрасити зверху його якимось фігурками з моркви, яка, завдяки своєму кольору, зробить салат яскравим і життєрадісним.

Украшения салата Оливье морковкой

З Олів'є можна зробити справжню новорічну ялинку: салат потрібно викласти на плоске блюдо у вигляді гострого конуса, встромити, починаючи знизу, гілочки кропу у вигляді гілок, оформити верхівку зіркою з солодкого перцю, а по усій поверхні салату викласти зерна граната.

Оформление салата Оливье в виде елочки с помощью укропа и граната

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах