У Львові 8 січня відбудеться традиційна Хода звіздарів

фото з сайту uk.wikipedia.org

фото з сайту uk.wikipedia.org

Дозвілля та їжа
05 сiчня 2016 18:23

8 січня відбудеться X Ювілейний фестиваль "Спалах Різдвяної звізди", а також традиційна Хода звіздарів. Стартує хода о 13.00 год від Домініканського собору. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Фестиваль "Спалах Різдвяної звізди", який народився у Музеї народної архітектури та побуту за підтримки "Львівських Ярмарків", став одним із найяскравіших та видовищних різдвяних заходів Львова. Виготовляти звізди, долучатися до "Ходи звіздарів" стало "новою" доброю традицією нашого міста.

Учасниками фестивалю – звіздарі зі Львова, Львівської області та інших областей України. Сотні львів’ян та гостей міста охочі пройтися у сяйві різдвяних красунь, аби прославити народженого Бога.

Цей рік для звіздарів видався плідний. Під керівництвом народного майстра Богдана Новака було створені 2 великі звізди для м. Дублян та с. Грибовичі (діаметр 2 м), було проведено ряд майстер-класів, на яких творили звізди львів’яни та охочі з Полтавщини та Черкащини.

Щороку у нових звіздах віддзеркалюються події в Україні. У мирний час була створена колекція звізд "Пори року", "Вифлеємська", "Євро 2012" і десятки інших. У часи Революції Гідності звіздарі зробили звізд "Патріотичну" до Києва на майдан. У пам’ять про Героїв Революції Гідності було створено звізду, оздоблену сотнями свічок, у центрі якої глобус, як свідчення, що слава про українських Героїв облетіла увесь світ.

Головна звізда X фестивалю – "Звізда Миру". Ніжно-блакитного кольору. У центральній частині із білим голубом – символом миру, символом Святого Духа. "Слава Богу на висоті, а мир людям на землі" – слова, які є ореолом звізди.

Традиційно, 8 січня відбудеться Хода звіздарів.

13.00 год: звіздарі вирушать від храму Пресвятої Євхаристії (Домініканського собору). Архангел Михаїл із ангелами воїнами та ангелами світла очолять ходу, як небесна сторожа нашого міста.

14.00 год: на площі біля Оперного театру, біля центральної ялинки відбудеться урочиста презентація нових звізд, посвята у звіздарі та нагородження. Вертепна драма розповість про народження Спасителя, колядники віддадуть Йому Славу.

"Події в Україні об’єднують нас у благочинних справах, у пожертвах, у молитвах. Запрошуємо громаду Львова при святі об’єднатися у велику родину та у певний час – о 17.00 год, у певному місці – біля ялинки – поколядувати", – зазначає Надія Дзвоник.

Львів у новинах:

Що цікавого буде у Львові на Різдво: огляд подій

На Різдво львівська поліція даруватиме мандаринки

У Львові ретро-поїзд курсуватиме до Старого Нового року

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах