Як у Львові реалізують проект "Добра скриня" з безкоштовними продуктами

Новина - Дозвілля та їжа - Як у Львові реалізують проект "Добра скриня" з безкоштовними продуктами

Новина - Дозвілля та їжа - Як у Львові реалізують проект "Добра скриня" з безкоштовними продуктами

Дозвілля та їжа
12 сiчня 2016 16:24

З грудня 2015 року у Львові стартував проект "Добра скриня". Відтепер кожен львів’янин, що перебуває у скрутному становищі, зможе взяти продукти з Доброї Скрині, а той, хто спроможний, зможе харчі у Скрині залишити.

Нагадаємо У Львові з'явилася "Добра скриня" з безкоштовними продуктами

У такий спосіб активісти громадського об'єднання "Свербивус" реалізують загальновідоме гасло "Візьми, якщо треба – дай, якщо можеш". За один місяць Добра Скриня уже допомогла 64 сім'ям підготуватись до свят.

"В країні стрімко збільшується число соціально незахищених людей, і особливо це відчувається перед святами. Багато людей, переважно пенсіонери, змушені вкладати кошти в комунальні послуги або медицину, і на святковому столі зовсім не залишається продуктів. Саме тому ми вирішили організувати проект "Добра скриня", - розповіла Марта Присяжнюк, координатор проекту.

Наразі Добра Скриня розміщена у мережі магазинів "ШипШина" за адресами: вул. Городоцька, 357, вул. Богдана Хмельницького, 217 та вул. Пасічна, 153. Однак, у подальшому обіцяють у "Свербивусі", такі Скрині встановлюватимуть і в інших місцях. Автори проекту наголошують на тому, що доброчинність актуальна не лише у свята, а й на щодень.

"Усього за місяць часу до "Доброї Скрині" звернулось 64 родини з тими чи іншими життєвими проблемами. Ми не просто даємо їм необхідні продукти, а й залучаємо до соціальних проектів, дозволяючи відчути себе потрібними. Також уже 7 львів'ян залишали продукти в Добрій Скрині. Ця цифра поки невелика, однак ми сподіваємось, що до кінця зими вона виросте", - добавила Марта Присяжнюк.

Довідка

Якщо ви бажаєте допомогти із встановленням "Добрих Скринь" в інших місцях, можете допомогти із наповненням, або знаєте, кому могли б знадобитись продукти зі Скрині – телефонуйте 050-373-15-96.

Львів у новинах:

Ретро-потяг у Львові курсуватиме ще три дні: ціни, розклад

Маланка й Водохреща у Львові: огляд подій 

Міжнародний різдвяний фестиваль у Львові: що буде цікавого 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах