У Львівському палаці мистецтв 4 березня 2016 року стартувало найсолодше свято країни – Національне Свято Шоколаду. Це всеукраїнська подія, яка вже вдесяте збере кращі солодкі бренди та виробників шоколаду ручної роботи України. Протягом п'яти днів Свята кожен гість матиме змогу спробувати оригінальні шоколадні напої, придбати "шоколадні" сувеніри та взяти участь у різноманітних майстер-класах від справжніх зірок кондитерської справи.
Так, у рамках Національного Свята Шоколаду відбудеться "BISCOTTI chefs" - серія майстер-класів від визнаних шеф-кондитерів України. 4 та 5 березня шоколадну скульптуру та шоколадні цукерки створюватиме відомий український шоколатьє з Ужгорода Валентин Штефаньо. Скульптура доповнить традиційне Шоколадне місто, а цукерки запропонують продегустувати усім охочим відвідувачам Національного Свята Шоколаду. Євгеній Сушко, шеф-кухар Citadel Inn Hotel & Resort, та В’ячеслав Савенко, почесний президент Західної шеф-групи, розкажуть та покажуть, не тільки як готувати, а ще й як красиво презентувати свої солодкі шедеври. Свою професійну майстерність Євген Сушко продемонструє 5 та 6 березня. Трюфелі, цукати в шоколаді, торт і навіть шоколадну піцу на очах у відвідувачів Національного Свята Шоколаду 7 та 8 березня готуватиме переможець І Національного чемпіонату з кондитерської майстерності "BISCOTTI chef кондитер 2015" Ігор Заріцький. Кожен відвідувач навчиться у кондитерів багато нового, а потім зможе робити маленькі кондитерські подвиги для свої рідних та близьких.
Ось як побачив перший день солодкого свята львівський фотохудожник Євген Кравс:
Львів у новинах:
На ювілейному Святі шоколаду у Львові гостей будуть зустрічати маленькі ведмедики
Трюфелі та шоколадна піца: які майстер-класи відбудуться на
На Святі шоколаду відкриють Львівський шоколадний музей