Цікаві Карпати: парк-музей мініатюр в Яремче

фото з сайту  5travel.net

фото з сайту 5travel.net

Дозвілля та їжа
31 березня 2016 12:49

В Україні до недавнього часу налічувалося 3 парки в мініатюрі: Київ в мініатюрі і (Гідропарк), Парк замків і оборонних споруд давньої України у Львові та Крим в мініатюрі в Алушті. У 2015 році цей список доповнив ще один чудовий парк-музей "Карпати в мініатюрі" в Івано-Франківській області.
с. Татаров, ж/д вокзал
с. Татарів, залізничний вокзал

Нова туристична пам'ятка розмістилася в Яремче в урочищі Жонка на території Карпатського національного природного парку. Це не просто черговий туристичний об'єкт. Парк-музей знайомить своїх відвідувачів з історією та географією краю. Такий важкодоступний Чорногорський хребет тепер став ближче тим туристам, які з якоїсь причини не зможуть відвідати його особисто. У парку ви оглянете 17 архітектурних пам'яток Яремчанщини та Верховинського району: маловідому скульптуру королеви Ядвіги з Микуличин, водоспад Пробій на р. Прут, дерев'яний ресторан "Гуцульщина" в Яремче, єдина в Карпатах діюча залізниця в мініатюрі, кам'яні мости в Ворохті, тунель, багато моделей церков і монастирів. В майбутньому число об'єктів сакральної культури, архітектури і пам'яток природи цього краю буде тільки збільшуватися.


открытие парка миниатюр Яремче

ресторан Гуцульщина
ресторан Гуцульщина, Яремче
ресторан Гуцульщина

парк миниатюр, Яремче

с. Криворивня
с. Криворівня, селище Осик, Гражда

парк миниатюр, Яремче

Всі копії експонатів парку зменшені в 25 разів в порівнянні з оригінальними розмірами популярних серед туристів пам'яток. Але незважаючи на такий мініатюрний розмір, було збережено і з ювелірною точністю відтворено кожну рисочку, різьблення, колір і навіть матеріал, з якого зроблені пам'ятки.


парк миниатюр, Яремче

обсерватория Поп-Иван
Обсерваторія, гора Піп Іван

парк миниатюр, Яремче

парк миниатюр, Яремче

Ініціаторами та реалізаторами даного проекту є громадська організація "Центр соціальних та ділових ініціатив" та Карпатський національний парк. За словами організатора парку-музею "Карпати в мініатюрі" Івана Зінов'єва, майстри відтворили деякі мініатюри за архівними фотографіями. Прикладом цього є обсерваторія на горі Піп Іван, яка фактично зараз є нічим іншим, як руїнами,після того, як згоріла столітня церква в селі Дора або міст-віадук.

пгт. Ворохта
Церква Різдва Пресвятої Богородиці, смт. Ворохта

пгт. Ворохта
Римо-католицький костел, смт. Ворохта

парк миниатюр, Яремче
Екскурсовод в парку-музеї

парк миниатюр, Яремче

парк миниатюр, Яремче
фото: facebook.com/pages Регіональний-часопис-Яремчанський-вісник

Парк працює цілий рік і відкритий для відвідування з 10:00 до 20:00. Вартість квитка для дорослих 30 грн, для дітей шкільного віку - 20 грн. Громадянам деяких пільгових категорій вхід безкоштовний.

Джерело: www.5travel.net

Львів у новинах:

Готелі з басейнами в Карпатах: фото, ціни 2016

ТОП-10 дивовижних місць у Карпатах, які варто побачити на власні очі

ТОП-6 наймістичніших замків Західної України: історія та легенди

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах