Середньовіччя, кава та повітряні кулі: найяскравіші фестивалі весни у Кам'янці-Подільському

Фото взято з сайту www.s-and-t.com.ua

Фото взято з сайту www.s-and-t.com.ua

Дозвілля та їжа
04 квiтня 2016 16:12

Навесні в Кам'янці-Подільському проходять яскраві колоритні фестивалі: місто занурюється в середньовічну старовину, на площах влаштовують ярмарки та концерти, а в небо злітають десятки величезних яскравих повітряних куль. VG Львів вирішив присвятити фестивалям окремий огляд.

Нагадаємо ТОП фестивалів цієї весни на Західній Україні


День міста Кам'янця-Подільського


Середньовіччя, кава та повітряні кулі: найяскравіші фестивалі весни у Кам'янці-Подільському фото

День міста Кам'янця-Подільського, також відомий як "Травневі дні Кам'янця-Подільського" - це головне міське свято року. У ці весняні дні в Старому місті пройде Міжнародний фестиваль національних культур "Острів семи скарбів". 

Середньовіччя, кава та повітряні кулі: найяскравіші фестивалі весни у Кам'янці-Подільському фото 1

У День міста в Кам'янці-Подільському традиційно відбувається безліч грандіозних подій і заходів. У минулому році міська влада вирішила обмежити програму в зв'язку з подіями на сході України. Зокрема, не було параду вулицями древнього міста, який вже встиг стати традицією. Проте, для туристів і гостей міста було організовано безліч виставок, конкурсів, змагань, ігор та забав.

Під час "Травневих днів в Кам'янці-Подільському" кілька днів поспіль лунають вуличні концерти. Особливого шарму набуває центральна міська ратуша і родзинка Кам'янця - Стара фортеця. В її внутрішньому дворику з'являються мужні лицарі і прекрасні леді, фортеця набуває історичного вигляду. Точна програма Дня міста - 2016 ще невідома.


Фестиваль повітряних куль 


Середньовіччя, кава та повітряні кулі: найяскравіші фестивалі весни у Кам'янці-Подільському фото 2

Міжнародні змагання з повітроплавання "Кубок Поділля 2016" та фестиваль "Назустріч Сонцю" пройдуть в Кам'янці-Подільському 20-22 травня.

Фестіваль "Назустріч Сонцю" - це триденне свято повітряних куль, яке традиційно проходить в Кам'янці-Подільському в другій половині травня під час Дня міста. Унікальність фестивалю полягає в тому, що польоти аеростатів здійснюються безпосередньо над красивим середньовічним містом, яке розташоване на берегах мальовничого каньйону річки Смотрич.

Фестиваль повітряних куль в Кам'янець-Подільському проводиться з 1998 року. Зазвичай у заході беруть участь участь 10-15 екіпажів теплових аеростатів.

"Кубок Поділля 2016" збере екіпажі з України та з-за кордону. Буде проведено кілька польотів над Кам'янцем та околицями - пілоти змагатимуться за традиційний Кубок Поділля та призи від спонсорів.

Ранкові польоти зазвичай проводяться в 5:30, а вечірні - о 18:30. Завершенням свята має стати нічний старт повітряних куль.

- Для того, щоб взяти активну участь у фестивалі, а саме – покататися на повітряній кулі, треба зареєструватися зазделегіть. Бронювати місця можна буде з 20 квітня. Вартість польоту для однієї людини становить 2000 гривень. Бронь підтверджується після внесення залогу в половину суми, тобто зазделегіть треба буде перерахувати 1000 гривен/людина, - розповіли VG Львів у кам'янець-подільському центрі повітроплавання "Триглав", що є одним з організаторів фестивалю.

Організатори зазначають, що політати на кулі можуть лише дорослі, або діти зростом більше 140 сантиметрів. Польот буде тривати близько 1 години (разом із підготовкою кулі - приблизно 3 години), разом із вами в корзині буде знаходитись один пілот, та, можливо, інші пасажири, в залежності від розміру кулі. Жінок, які планують польот на аеростаті, попросили мати з собою взуття без підборів.

Куди дзвонити, щоб забронювати місце на повітряній кулі: 067 676 27 17, 066 266 27 17. 

Середньовіччя, кава та повітряні кулі: найяскравіші фестивалі весни у Кам'янці-Подільському фото 3


Кам'янецька турка


Середньовіччя, кава та повітряні кулі: найяскравіші фестивалі весни у Кам'янці-Подільському фото 4

1 – 3 травня кавовий фестиваль "Кам'янецька турка" збере у Кам'янці-Подільському найбільших цінителів цього напою.

Фестиваль покликаний нагадати, що кава на українській землі вперше з'явилася у Кам'янці-Подільському. Саме тут, під час османського панування, в 1672 році була відкрита перша кав'ярня.

Фестивальні заходи проходять на центральній площі Старого міста - Польському ринку. Тут розміщується стилізоване кавове містечко, в якому протягом трьох днів проходить кавовий ярмарок з різноманітними смаколиками, майстер-клас, дигустації, кавовий спринт - забіг офіціантів з кавою, і велопробіг, ворожіння на кавовій гущі. На центральній сцені свої таланти демонструють поети, музиканти, співаки і танцюристи міста.

Головною дійовою особою свята є величезна турка-рекордсмен, в якій можна за раз зварити 200 літрів кави, - розповів VG Львів організатор фестивалю Олег Вощинський. – До того ж, в цьому році на фестивалі презентують новий захоплюючий номер: приготування кави на повітряній кулі.  


Форпост


Середньовіччя, кава та повітряні кулі: найяскравіші фестивалі весни у Кам'янці-Подільському фото 5

П`ятий, ювілейний фестиваль середньовічної культури “Форпост 2016” знову збирається в кам`янець-подільській фортеці 7-9 травня 2016 року. 

Що очікувати від ювілейного фестивалю? 
- повноконтактні лицарські бої, масові бугурти та нові нестандартні номінації
- виступ фолк гуртів з України та Білорусі: Irdorath, Lity Taller, F.R.A.M, Mystical Jam Trio, Yasnytsia, Dante, Personal Witches 
- танцювальні колективи A`lentrada, Jah Surya та інші з показовими танцями та майстеркласами 
- прямий онлайн-звязок з чемпіонатом світу з історичного середньовічного бою у Празі 
(Чехія). Вболівання за збірну України на велитенському екрані 
- сучасне звукове та світлове оснащення фестивалю 
- фаєршоу 
- змагання зі стрільби з луків та арбалетів 
- конкурс історичного костюму 
- фаєршоу 

- А також, вперше на фестивали діятиме ще одна фестивальна локація - Forpost moto zlit. 
Це окремий фестивальний майданчик для байкерів та поціновувачів двоколісної техніки. В рамках зльоту: проїзд мотоколони з Кам`янця-Подільського в Хотин і назад, рок сцена, нічна рок дискотека, багато байкерських конкурсів і розваг.

Вартість квитків від 150 грн. 

Вконтакті

Середньовіччя, кава та повітряні кулі: найяскравіші фестивалі весни у Кам'янці-Подільському фото 6Середньовіччя, кава та повітряні кулі: найяскравіші фестивалі весни у Кам'янці-Подільському фото 7Середньовіччя, кава та повітряні кулі: найяскравіші фестивалі весни у Кам'янці-Подільському фото 8Середньовіччя, кава та повітряні кулі: найяскравіші фестивалі весни у Кам'янці-Подільському фото 9

Фестивалі весни у Кам'янці Подільскому

Березень

 27-29 березня - Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва "Радея-Dance" (МБК).

Квітень

- 15-16 квітня - Відкритий театральний фестиваль "Avant-premiere" (МБК).

- 21-24 квітня - офіційне відкриття туристичного сезону "Кам’янець-Подільський вражає". "Кам’янець-РЕТРО" (площа Польський ринок).

- 22-23 квітня - Всеукраїнський конкурс "Юний піаніст" (дитяча музична школ). Свято повітряних зміїв (Старий замок).

- 25-26 квітня - історичний пікнік на замку в Кам’янці "Давні ремесла" (Старий замок).

- 25-29 квітня - мистецька акція "Писанкове коло" (дитяча художня школа).

Травень

- 1-3 травня - мистецький фестиваль "Petromania" (Старе місто).

- 1-3 травня - фестиваль кави "Кам’янецька турка" (площа Польський ринок).

- 6-8 травня - Міжнародний лицарський фестиваль "Форпост" (Старий замок).

- 7-8 травня - Відкритий конкурс-пленер "Замковий етюд" (Старе місто).

- 20-22 травня - фестиваль повітроплавання "Кубок Поділля" (Старе місто).

- 21 травня - День міста (Старе місто). 20-22 травня - Міжнародний фестиваль національних культур "Острів семи скарбів" (Старе місто).

Львів у новинах:

Гарячий квітень у Львові: Не ангели, Джамала, PUR:PUR та інші

Цьогоріч Львів святкує 760 років: програма

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах