Синоптики розповіли якої погоди чекати львів'янам в квітні

фото з сайту tsamax.su

фото з сайту tsamax.su

Дозвілля та їжа
05 квiтня 2016 18:18

Як повідомляє Львівський регіональний центр з гідрометеорології, завтра у Львові мінлива хмарність, без істотних опадів, лише у другій половині дня – короткочасний дощ, гроза. Вітер південно-західний, 9 – 14 м/с. Температура повітря вночі 8 – 10° тепла, вдень 23 – 25° тепла.

Як повідомляє Львівський регіональний центр з гідрометеорології (прогноз складено в Українському ГМЦ), цьогоріч погодні умови квітня на території Львівської області характеризуються особливо швидким потеплінням, що є звичним, адже впродовж останніх десяти років середня місячна температура повітря у квітні була переважно вищою за норму.  

Найбільш характерними небезпечними явищами для квітня є грози, пориви вітру та тумани. Не оминуть і заморозки. Як також, можуть бути зливи, іноді шквалисте посилення вітру та випадіння граду. Швидке зростання температури повітря, при відсутності опадів, зазначають синоптики, сприяє підвищенню пожежної небезпеки. 

Абсолютний мінімум очікуваної температури повітря становить 11 – 16? морозу, місцями 6 – 9? морозу, абсолютний максимум 30 – 31? тепла на рівнині, в горах – 28? тепла.

Зауважимо, що квітні 2009 та 2011 рр. були найтеплішими з середньою температурою 10 – 11° тепла, повідомляють синоптики. І додають, що за останнє десятиріччя у більшості випадків (60%) квітень був помірно вологим. Найсухішим з 2006 року був квітень 2007 року (48% норми опадів). А надзвичайно вологим виявився квітень 2008 року, з місячною кількістю опадів 94,1 мм (185% кліматичної норми). 

Львів у новинах:

Гарячий квітень у Львові: Не ангели, Джамала, PUR:PUR та інші

ТОП фестивалів цієї весни на Західній Україні

Диван почекає: як розважитись у Львові на цьому тижні

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах