Незабаром у Львові з'явиться перший в Ураїні УрбанСад: що це таке

фото з сайту gazeta.lviv.ua

фото з сайту gazeta.lviv.ua

Дозвілля та їжа
21 квiтня 2016 16:55

Львівські активісти спільно з ГО "Парк Культури" та Львівською міською радою працюють над втіленням нового проекту, спрямованого на поліпшення довколишнього середовища та популяризації урбаністики серед мешканців міста.

У рамках "ЛьвівЕкоФест", що відбудеться 14-15 травня у Парку культури, буде створено кілька локацій, на яких представлять можливості здорового харчування, екобудівництва та багатьох видів відпочинку.

Однією з таких локацій стане УрбанСад. Він буде розташований біля колеса огляду, що в самому кінці містечка атракціонів у Парку культури. УрбанСад складатиметься зі сфероподібної альтанки, яка стане місцем для лекторію та проведення майстер-класів, соціального городу, пристосованого для відвідування людей з особливими потребами, та сенсорного саду – кількох трикутних дерев’яних блоків, наповнених різними матеріалами та поєднаних між собою доріжками.

УрбанСад

фото: facebook.com/lvivurbangarden

Організатори активно готуються до представлення саду громадськості й уже проводять регулярні зустрічі, залучаючи місцевих мешканців до створення окремих елементів, наприклад, меблів із дерев’яних палет. Окремого фінансування на втілення проекту не виділяли, тому організатори закликають охочих підтримати проект матеріалами та безпосередньою участю у зустрічах. Анонси наступних зустрічей публікують на сторінці УрбанСаду.

УрбанСад

фото: facebook.com/lvivurbangarden

"Цим майданчиком наша команда прагне показати можливості сталого розвитку міста. Урбаністичний простір залишає мало місця для людини, і ми хочемо це змінити. УрбанСад одночасно може бути місцем для спілкування, рекреації, натхнення, розваг, навчання а найважливіше – СІМЕЙНОГО відпочинку. Ми також хочемо зруйнувати стереотип про те, що одна річ має виконувати одну функцію".

УрбанСад

фото: facebook.com/lvivurbangarden

Після завершення ЛьвівЕкоФесту майданчик залишиться відкритим для міста. Там і надалі планують проводити багато заходів на пов’язану тематику.

В Україні розробляють кілька подібних проектів, але всі вони мають суттєві відмінності та призначення. А в країнах, де більше уваги приділяють захисту довкілля, такі сади є дуже навіть популярними. Хоча й жодний з наявних раніше не поєднував стільки елементів. Наприклад, схожий сенсорний сад існує в Москві, соціальні городи поширені по всій Європі, а альтанка є втіленням останніх трендів у світовому екобудівництві.

Джерело: Львівська газета

Львів у новинах:

ТОП-8 місць на Львівщині, які українці визнали найкращими

Відпочиваємо активно: куди поїхати зі Львова на вихідні

Великдень в Гаю, Обливаний понеділок та парад: як Львів святкуватиме своє 760-річчя

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах