Львів'янину на замітку: куди скаржитись, якщо Вас облили сьогодні на вулиці

фото з сайту http://ipress.ua

фото з сайту http://ipress.ua

Дозвілля та їжа
02 травня 2016 11:03

Традиційно у перший понеділок великодніх свят в Україні обливаються водою. Свого часу розвага у Львові набула масштабного розмаху, тож у місті вирішили створити спеціальну зону, де молодь змогла б обливатися водою – нею стала площа Ринок. 

Tvoemisto.tv дізналося чи мають львів’яни право поскаржитись на те, що їх обливають водою і чи штрафуватимуть порушників спокою.

Цьогоріч на площі Ринок облаштують водяні ворота, водяну гармату та "мокре кафе", також буде окремо відведена зона для дітей. Самі обливання розпочнуться о 12:00 год і триватимуть до 18:00 год.

"Не знаю, чи нашою компетенцією є забороняти чи не забороняти обливати на поливаний понеділок,  але ми створили на площі Ринок спеціальну зону, де зробити це можна буде комфортно і зручно, а також безпечно. Тут ми облаштуємо всі умови, щоб набрати воду, встановимо кабінки, щоб людина могла переодягнутись, а також посушити волосся", - розповідає Микола Крупей, координатор кампанії "Культурне місто".

Проте, Микола Крупей також наголошує, що їх організація закликає не обливатися на інших вулицях і прийти у спеціально відведену для цього територію.


Чи можуть львів’яни поскаржитись, якщо їх облили на вулиці


Як розповіла відповідальна за прес-сектор патрульної служби Львова Катерина Рибій, громадяни, які хочуть поскаржитись на те, що їх облили водою (за умови, якщо це здійснено не у спеціально відведеному місці) можуть телефонувати на номер 102, або звертатись до патрульних, які будуть посилено стежити за правопорядком у центрі міста.

"Головне, аби ті громадяни, котрі будуть скаржитись написали пояснення як потерпілі, аби долучитись до справи. Загалом правопорушників мають право затримати і відправити у відділ поліції. Такі дії розцінюються як дрібне хуліганство", - розповідає Катерина Рибій.

Покарання порушник буде нести згідно із ст. 173 Кодексу України "Про адміністративні правопорушення". А це накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, а в разі, якщо за обставинами справи, з урахуванням особи порушника, застосування цих заходів буде визнано недостатнім, — адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.


Чи будуть обливати у місті за поганої погоди?


"Є багато людей, які будуть обливатися за будь-якої погоди. До прикладу, минуло річ було тепло, проте, в післяобідній час доволі похолодало. Не зважаючи на це, було достатньо молоді, яка до 18:00 год обливалась водою. Тому навіть якщо буде прохолодно, все рівно знайдуться екстремали, котрі захочуть доєднатися до розваги", - розповідає Микола Крупей.

Також за словами координатора кампанії "Культурне місто" у цей час у місті буде змінено рух трамваїв. З 11:00 год і до 17:00 год рух громадського транспорту площею Ринок не відбуватиметься.

Львів у новинах:

Великдень в Гаю, Обливаний понеділок та парад: як Львів святкуватиме своє 760-річчя 

Обливаний понеділок у Львові: мокрі локаціїї 

Дізнайся: як святкуватимуть у Львові обливаний понеділок( відео)

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах