У четвер львів’ян закликають одягнути вишиванку

Новина - Дозвілля та їжа - У четвер львів’ян закликають одягнути вишиванку

Новина - Дозвілля та їжа - У четвер львів’ян закликають одягнути вишиванку

Дозвілля та їжа
17 травня 2016 12:52

Львів’ян, як і всіх українців, закликають у четвер, 19 травня, одягнути вишиванку та прийти в ній на роботу, в університет, школу чи садочок, щоб у такий спосіб долучитися до святкування Всесвітнього дня вишиванки, який щорічно відзначають у третій четвер травня.

"Для популяризації народного одягу, національної ідентифікації молодого покоління українців, відчуття єдності та приналежності до єдиного народу ми закликаємо українців долучитися до святкування та прийти у вишиванці", – наголосила т.в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА Марія Вагіла, передає прес-служба ЛОДА.

Зазначимо, ідею акції "Всесвітній день вишиванки" 2006 року запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк.

Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до Всеукраїнського рівня. До нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

Львів у новинах:

Батькам на замітку: які категорій дітей зможуть влітку безкоштовно відпочити

Львів’янину на замітку: в мережі запустили сервіс зміни реєстраційних даних для підприємців

ТОП-10 найдешевших хостелів Львова

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах