"Львів на тарілці": чим дивуватиме гастрономічне свято у цьому році (фото)

фото: facebook.com/lvivontheplate

фото: facebook.com/lvivontheplate

Дозвілля та їжа
07 червня 2016 15:38

Особливістю цьогорічного гастрономічного фестивалю "Львів на тарілці", за словами організатора свята Андрія Сидора, буде розмальовування величезної чотирьохметрової тарілки під відкритим небом. У цьому  цікавому занятті зможуть взяти участь  як мешканці нашого міста, так і туристи. Головним  художнім сюжетом буде їжа. А кураторами художників-аматорів будуть досвідчені в цьому мистецтві фахівці.

- Гастрономічний фестиваль, який проходитиме у Львові і головним майданчиком якого буде Парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького розпочнеться вже зовсім скоро, 24-27 червня. Як завжди, прихильники нашого свята матимуть можливість побувати на ярмарку різноманітних страв, які готуватимуть шеф-кухарі львівських ресторанів, візьмуть участь у різноманітних майстер-класах,  побувають у Галереї під відкритим небом, посмакують різними гастрономічними наїдками, – розповів VG Львів Андрій Сидор.

До речі, сьогодні 7 червня, у Львові, на площі Музейній, відбулось відкриття  Галереї " Арт-Тареля", на якій було представлено 10 тарілок. Через декілька днів  львівські художники закінчать розмальовувати ще п’ять тарілок, які теж можна буде оглянути на Музейній площі у Львові. Виставка художніх тарелів, триватиме до 30 червня.

Виготовлення тарілок для фестивалю обійшлося оргкомітету у 100 тисяч гривень. Розмальовували їх для арт-галереї відомі у Львові художники Олександр і Іванна Войтович, Леся Квик, Наталя Балух, Зоряна Савка та інші.

- Якщо в розмальовуванні ще двох досить великих тарілок ми не  обмежували авторів певним сюжетом, то цю гігантську тарілку вирішили присвятити головній темі фестивалю, – їжі каже Андрій Сидор.

Як і завжди на День незалежності організатори влаштують традиційну Гала-вечерю і гала-виставку тарілок. Вечеря проходитиме під відкритим небом в подвір’ї Палацу Мистецтв, де будуть присутні 300 чоловік.

До речі, цього літа у Львові відбудеться  ще один дуже очікуваний всіма мешканцями Львова фестиваль "Етно-вир".

"Львів на тарілці": чим дивуватиме гастрономічне свято у цьому році (фото) фото

"Львів на тарілці": чим дивуватиме гастрономічне свято у цьому році (фото) фото 1

"Львів на тарілці": чим дивуватиме гастрономічне свято у цьому році (фото) фото 2

"Львів на тарілці": чим дивуватиме гастрономічне свято у цьому році (фото) фото 3

"Львів на тарілці": чим дивуватиме гастрономічне свято у цьому році (фото) фото 4

"Львів на тарілці": чим дивуватиме гастрономічне свято у цьому році (фото) фото 5

Львів у новинах:

Цікаве місто: ТОП подій літа у парках Львова

Парки Львова: 15 цікавих фактів

ТОП-10 куточків Львова, вільних від туристичного натовпу

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах