Львів'яни зайняли всі призові місця на національному кулінарному конкурсі

Новина - Дозвілля та їжа - Львів'яни зайняли всі призові місця на національному кулінарному конкурсі

Новина - Дозвілля та їжа - Львів'яни зайняли всі призові місця на національному кулінарному конкурсі

Дозвілля та їжа
13 червня 2016 15:16

Вперше у Буковелі відбувся загальнонаціональний кулінарний конкурс Bukovel Cooking Contest 2016. Організатори обіцяють, що він стане доброю традицією та відбуватиметься щорічно у червні місяці.

"Головне наше завдання сьогодні – це розвиток гастрономічної культури в Україні. Цей конкурс мотивує і допомагає розвиватись в професійному середовищі молодим кухарям. Стосовно ж Буковеля та нашої мережі закладів харчування, то ми, не дивлячись на те, що досягли певних висот в гастрономії, не зупиняємось на досягнутому, а слідкуємо за новими гастрономічними тенденціями і втілюємо чимало інновацій" - говорить Віктор Шевченко керуючий партнер компанії "Carte-l" - організатор фестиваля.

2 десятки кухарів-фіналістів регіональних конкурсів - зійшлися на першому загальнонаціональному змаганні шефів у серці Карпат. Упродовж 3-х днів вони виборювали звання кращого готуючи різноманітні страви. Найбільше ж уваги було приділено українській кухні прагнуть зробити виразнішим та впізнаванішим брендом.

"Зараз у Буковель приїжджає надзвичайно багато людей відпочивати, адже його інфраструктура розвивається шаленими темпами і відповідає світовим стандартам. Відповідно, курорт потребує і того, щоб заклади харчування відповідали світовим стандартам, а кухня розвивалась в різних напрямках від досконалої української до італійської, азіатської… Тому такі конкурси розвивають конкурентне середовище і стимулюють розвиток гастрономії в цілому в Україні", - розповідає Валерій Поляков ініціатор фестивалю, засновник Ресторанної асоціації "Клуб рестораторів".

Майстерність кухарів оцінювало міжнародне журі, в якому - потенційні роботодавці - оцінювали з точки зору організації процесу, технологій, які використовують під час створення страви, її смак і витрачений на це час. Вони сміливо міксують базову класику кулінарного жанру з народними традиціями та новими техніками.

Найкращим визнали молодого та перспективного Тараса Павліва, друге місце у Тараса Боднара, а трійку замикає Віталій Кірєєв. Всі троє зі Львову.

Переможцям у дебютному конкурсі окрім лаврів переможців та визнання журі презентували тиждень відпочинку в Буковелі, а також вікенд на двох і річний абонемент на катання.

 

Львів'яни зайняли всі призові місця на національному кулінарному конкурсі фото

Львів'яни зайняли всі призові місця на національному кулінарному конкурсі фото 1

Львів'яни зайняли всі призові місця на національному кулінарному конкурсі фото 2

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах