У Львові знімуть детективний ретро-серіал "Лемберг"

фото з сайту detector.media

фото з сайту detector.media

Дозвілля та їжа
21 червня 2016 14:58

Українська компанія Film.ua планує зняти у копродукції із Польщею детективний серіал "Лемберг", за романами і повістями львівського письменника Богдана Коломійчука, події яких відбуваються у Львові початку XX ст.

За інформацією "Детектор медіа", до роботи над пілотною серією детективного ретро-серіалу уже залучені двоє польських сценаристів, а виробництво серіалу заплановане на літо наступного року. На сайті компанії Film.ua інформація про новий серіал відсутня.

"В основу екранізації будуть покладені книги "В'язниця душ" і "Небо над Віднем". Тобто ряд повістей, які входять до цих книг. А вже на основі них і буде писатись сценарій", - розповів ZAXID.NET Богдан Коломійчук.

Головний герой серіалу "Лемберг" – комісар львівської поліції Адам Вістович, що є втіленням антигероя. На перший погляд, він малоприємний чоловік - міцний, товстий, схильний до алкоголю і брутальної лайки, але при цьому дуже досвідчений поліцейський. Йому в компаньйони надсилають молодого поліцейського з Кракова Анджея Самковського, який щойно закінчив університет і несподівано для себе дістав розпорядження в Лемберг, на околиці імперії, замість бажаного Відня.

Ретро-серіал грунтується на повістях молодого 32-річного львівського письменника Богдана Коломійчука, який отримав  Гран-прі літературного конкурсу "Коронація слова 2013" за роман "Людвисар. Ігри вельмож", події якого розвиваються у Львові XVI ст. У 2014-2015 рр. Богдан Коломійчук опублікував ще три збірки повістей, присвячених розслідуванням львівського комісара поліції початку XX ст. 

Читайте ще новини Львова:

Які вежі зображені на логотипі Львова: цікаві факти

"Океан Ельзи" встановив новий рекорд України

День музики у Львові: 8 локацій із вуличними концертами

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах