У Львові велосипедисти їздили із зав'язаними очима

фото з сайту zaxid.net

фото з сайту zaxid.net

Дозвілля та їжа
25 червня 2016 14:32

У суботу, 25 червня, на "стометрівці" біля Оперного театру у Львові провели соціальний експеримент. Кожен охочий мав змогу проїхатись на задньому сидінні велосипеда-тандема в із зав'язаними очима. Таким чином львів'яни могли відчути те, що зазвичай відчувають незрячі люди.

Організаторка заходу Тетяна Бойко розповіла ZAXID.NET, що кількахвилинна їзда із зав’язаними очима допомагає побачити, а точніше відчути світ очима незрячої людини.

"Ми хочемо сприяти тому, щоб люди з вадами зору включалися в життя громади, але для цього також треба розуміння з боку зрячих людей. Саме через це ми проводимо сьогоднішню акцію і пропонуємо проїхатись на велосипеді-тандемі: спереду сідає "пілот", а ззаду – людина із зав’язаними очима", – зазначила Тетяна Бойко.

Основна мета заходу – привернути увагу людей до ІІ Всеукраїнського велопробігу: "Бачу! Можу! Допоможу!", в якому візьмуть участь як незрячі, так і зрячі люди. 

"Ми стартуємо в серпні, будемо їхати зі Львова до Одеси. Наразі триває збір коштів на велопробіг. 23 квітня ми запустились на "Спільнокошті"  і тому закликаємо українців підтримати нас фінансово. Ми вже  маємо підтримку від Львівської міської ради, від наших партнерів з Києва, але все одно цього недостатньо і треба ще як мінімум  50 тис. грн, щоб втілити нашу мрію в життя", – наголосила Тетяна Бойко.

Така акція викликала зацікавлення у львів’ян, адже біля велосипедів утворилась невелика черга з охочих покататись. "Дуже незвично, бо ти маєш довіряти людині, яка їде попереду, бо, якщо ви впадете, то разом. У мене дивні відчуття, адже це дуже незвично для людини без вад зору", – поділився враженнями учасник заїзду Олексій.

Також до акції приєднались ті, заради кого вона власне була організована, – незрячі львів’яни, які охоче катались на велосипедах.

Незрячий Роман розповідає, що їзда на велосипеді – це хороша фізична реабілітація. "В мене є багато незрячих знайомих. Деякі з них майже весь час сидять вдома, і коли їм пропонуєш взяти участь в якійсь акції, то вони бояться кудись вийти, комплексують дуже сильно. Добре, що є такі акції, які допомагають розслабитись, відчути  цей вітер. Покататися на ровері – це можливість відчути такі самі емоції, які відчуває зряча людина", – зазначив він.

У Львові велосипедисти їздили із зав'язаними очима фото

У Львові велосипедисти їздили із зав'язаними очима фото 1

У Львові велосипедисти їздили із зав'язаними очима фото 2

У Львові велосипедисти їздили із зав'язаними очима фото 3

У Львові велосипедисти їздили із зав'язаними очима фото 4

Читайте ще новини Львова:

Alfa Jazz Fest відкрив львівський оркестр 

Якщо у Львові вперше: ТОП-10 головних пам'яток міста, які необхідно побачити

Безкоштовний Львів: як насолодитись містом за 0 гривень

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах