Львів туристичний: де побувати насамперед

фото з сайту www.777tur.com

фото з сайту www.777tur.com

Дозвілля та їжа
20 липня 2016 12:14

Цього літа багато відпочивальників віддають перевагу відпочинку на території України. Відвідують історичні місця, стародавні міста або просто відпочивають на березі річки. У перших двох випадках увагу охочих до красивих місць і розваг туриста не обійде один з найбільш популярних туристичних центрів в Україні - Львів. А якщо ви хочете за пару днів відвідати всі "найсмачніші" місця і потім говорити, що в місті Лева бачили все - ця підказка  вам обов'язково стане в нагоді.


Історичні пам'ятники


У Львові найбільше скупчення пам'яток архітектури, які знаходяться в межах одного кілометра ходьби, в порівнянні з іншими куточками України. Це одночасно як спрощує, так і ускладнює завдання туриста, оскільки  за один день дуже складно охопити всі цілком. Але давайте пройдемося  коротким переліком найчудовіших місць.


Площа Ринок.


Львів туристичний: де побувати насамперед фото

Багато екскурсійних маршрутів рекомендують починати перегляд пам'яток саме з неї, бо це не тільки історичний центр міста, а й одне з найцікавіших місць. Тут можна зайти в основні музеї (музей-Аптека, Кам'яниця), побачити міську ратушу, взяти участь в фестивалях і різноманітних ярмарках, які відбуваються у Львові.


Вірменська церква


Львів туристичний: де побувати насамперед фото 1

Один з найдавніших православних християнських храмів Львова. Його стіни просякнуті вірою безлічі поколінь парафіян, а чудові фрески і унікальні ікони змусять вас завмерти в захопленні. Знаходиться на вул. Вірменській, 7-13.


Кафедральний Латинський Собор


Львів туристичний: де побувати насамперед фото 2

З давніх давен головний католицький храм міста. До сих пір він залишається одним з найпопулярніших місць туристів. Один з небагатьох храмів, який був побудований в Україні за велінням Папи Римського. Знаходиться на Кафедральній площі, 1.


Собор Святого Юра


Львів туристичний: де побувати насамперед фото 3

Чудове і неперевершене за красою місце. Після недавнього ремонту цей католицький собор полонить серця не тільки своєю історією, а й загадковим комплексом підземних споруд. Площа Юра,5.


Домініканський монастир


Львів туристичний: де побувати насамперед фото 4

Однією з особливостей цієї споруди, крім його архітектури, є те, що в 90-х роках він був перейменований в храм Пресвятої Євхаристії. Крім цього, тоді в ньому організували Музей релігії та атеїзму, але тепер собор знову приймає прихожан. Площа Музейна, 1.


Личаківський цвинтар


Львів туристичний: де побувати насамперед фото 5

Такого скупчення цікавих, унікальних і з цікавою історією пам'ятників не зустрінете ніде в Україні. Щоб потрапити в це найцікавіше місце потрібно їхати від центру на міському транспорті. Вул. Мечникова,33.


Арсенал


Львів туристичний: де побувати насамперед фото 6

Найбільш примітний, великий  музей Львова. За його товстими укріпленими мурами старовинного арсеналу, розташовується одна з найбільших в Україні колекцій холодної та вогнепальної зброї. Вул. Підвальна, 5.


Високий замок


Львів туристичний: де побувати насамперед фото 7

Колись саме з цієї гори, що здіймається на дмістом,  і починалася історія столиці Галицько-Волинського князівства. Саме на цьому місці був закладений фундамент Львова і його головної оборонної фортеці. Вул. Високий Замок, 3.


Залізничний вокзал


Львів туристичний: де побувати насамперед фото 8

Побудований за часів Австрійської імперії, вокзал досі залишається одним з найпотужніших, а найголовніше - найкрасивішою станцією не лише в Україні, але й у всій Європі.


Каплиця Боїмів


Львів туристичний: де побувати насамперед фото 9

Одне з найпомітніших і колоритних місць Львова. Ця каплиця може похвалитися дуже цікавою історією і рідкісною красою оздоблення. Кафедральна площа, 5.

 


Ресторани і кафе


У Львові на кожному кроці можна зустріти ресторан, кав'ярню, чайну або просто кафе зі

своєю родзинкою.  Ми вибрали найцікавіші і найкреативніші:

"Штрудель Хаус" (вул. Шефська, 6).

Ресторан-пивоварня "Кумпель" (вул. В. Вінниченко, 6).

Ресторан "Гасова Лямпа" (вул. Вірменська, 20).

Кав'ярня "копальні кави" (пл. Ринок, 10).

Ресторан "Дім Легенд" (вул. Староєврейська, 48).

"Ресторація Бачевського" (вул. Шефської 8).

Кафе-кондитерська "Вероніка" (вул. Шевченка, 21).

Бар "Мушля" (пл. Ринок, 35).

Ресторан "Атляс" (пл. Ринок, 45).

Ресторан-гриль "М'яса та Справедливості" (вул. Валова, 20).

Джерело: weloveua.com

Читайте ще новини Львова:

Де можна відпочити і поплавати поблизу від Львова

Гарячий липень: ТОП подій місяця у Львові

Безкоштовний Львів: як насолодитись містом за 0 гривень

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах