Майже п'ять метрів: у Львові встановили пам'ятник Антоничу

фото з сайту zaxid.net

фото з сайту zaxid.net

Дозвілля та їжа
28 жовтня 2016 15:52

28 жовтня, у сквері біля Львівського цирку встановили пам’ятник Богдану-Ігорю Антоничу. Він виконаний у бронзі, а його висота становить 4,5 метри.

zaxid.net публікує перші знімки.

"Ця композиція присвячена творчості Богдана-Ігоря Антонича, ми асоціюємо її з поезією "Привітання життя". Висота бронзової композиції – 4,5 метри, а кам’яний п’єдестал – 1,8 метри, тобто загальна висота трішки більше 6 метрів. Відкриття пам’ятника попередньо заплановано на наступні вихідні", - розповів співавтор пам’ятника Богдану-Ігорю Антоничу Володимир Одрехівський.

Виготовлення пам’ятника тривало близько 3 місяців. Переможцем тендеру на проведення необхідних робіт стало ТОВ "Теко Лімітед", з яким на початку липня Галицька РА уклала відповідну угоду.

На благоустрій площі в міському бюджеті було передбачено 1,45 млн грн, на сквер – 1,46 млн грн, та на будівництво пам’ятника й постаменту, оновлення мощення та проведення благоустрою довкола скульптури – близько 2,1 млн грн.

Всеукраїнський конкурс на спорудження пам’ятника Богдану-Ігорю Антоничу відбувся ще у 2009-2010 роках. Переможцем стала авторська група у складі архітекторів Белюха, Лібич, Матушкова та скульптора Одрехівського. Тоді висота пам’ятника з постаметом мала бути 3,5 метри, згідно з оновленим проектом розмір збільшили майже вдвічі.

Львівський пам’ятник Богдану-Ігореві Антоничу стане першим пам’ятником поету в Україні. Ще один пам’ятник є у селі Новиця на Лемківщині (тепер це територія Польщі), де народився поет. Цей пам’ятник встановили ще у 1989 році заходами львівських письменників за ініціативи Романа Лубківського.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року довкола реконструкції простору біля цирку виник скандал. Скульптор Володимир Одрехівський, співавтор проекту пам’ятника Богдану-Ігорю Антоничу, заявив, що порушено його авторські права і виступив проти представленого проекту облаштування скверу.

Окрім встановлення пам’ятника Антоничу, біля цирку також  відремонтувати площу та сквер. Зокрема, на площі перед цирком замінили мощення, встановили вуличні меблі та почали висаджувати дерева, яких, згідно з проектом, має бути 20.

Майже п'ять метрів: у Львові встановили пам'ятник Антоничу фото

Майже п'ять метрів: у Львові встановили пам'ятник Антоничу фото 1

Майже п'ять метрів: у Львові встановили пам'ятник Антоничу фото 2

Майже п'ять метрів: у Львові встановили пам'ятник Антоничу фото 3

Майже п'ять метрів: у Львові встановили пам'ятник Антоничу фото 4

Майже п'ять метрів: у Львові встановили пам'ятник Антоничу фото 5

Майже п'ять метрів: у Львові встановили пам'ятник Антоничу фото 6

Дивись ще:

Подаруй собі свято: завтра у Львові "Гарбузова ніч"

Джамала, DZIDZIO, Педан: хто буде розважати львів'ян на відкритті "Victoria Gardens"

Готуй рукавиці: коли у Львові піде сніг

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах