Монументальний розпис: діти розмалювали Святоюрський мур у Львові

фото з сайту portal.lviv.ua

фото з сайту portal.lviv.ua

Дозвілля та їжа
05 травня 2017 15:56

У Львові діти з усієї України здійснюють монументальний розпис Святоюрського муру на тему "Молитва дітей за мир в Україні", передає  Львівський портал.

Монументальний розпис: діти розмалювали Святоюрський мур у Львові фото

Форум "Золотий мольберт слідами Митрополита Андрея Шептцького" проходитиме з 5 до 28 травня.  Протягом цих днів учасники фестивалю розписуватимуть на Святоюрських мурах грандіозне стометрове полотно.

Монументальний розпис: діти розмалювали Святоюрський мур у Львові фото 1

Монументальний розпис: діти розмалювали Святоюрський мур у Львові фото 2

"Сьогодні учасники фестивалю малюють монументальний розпис на тему "Мистецька хвиля миру дітей України та світу" або "Молитва за мир в Україні", який створюється в рамках міжнародного конкурсу "Золотий мольберт слідами Митрополита Андрея Шептцького" . Малюють різні художні колективи з усієї України. Я представляю художню студію зі Сихова, ми розмальовуємо два різних полотна",- розповіла керівник художної студії "Бджілка" Наталія Фляк.

Монументальний розпис: діти розмалювали Святоюрський мур у Львові фото 3

За словами керівника школи "Арт дизайну" Євгена Потапова, такий форум дасть змогу юним художникам показати свої таланти мешканцям та гостям міста Львова.

Монументальний розпис: діти розмалювали Святоюрський мур у Львові фото 4

"Наша мистецька студія бере участь у фестивалі "Золотий мольберт" з 2003 року. Діти з нашої школи завжди з великим задоволенням приймають участь у цьому проекті. Дві групи нашої школи розмальоють сьогодні полотно, тому думаємо, що завтра наш малюнок буде готовий. Найбільше у цьому форумі мені подобаєть те, що наші учні експромтом взялися до малювання. Вони випрацювали концепцію і навіть не давали втручатися в роботу керівникам студії. Ми раді, що наші учні можуть самостійно створити прекрасне", – зауважив він.

Монументальний розпис: діти розмалювали Святоюрський мур у Львові фото 5

Монументальний розпис: діти розмалювали Святоюрський мур у Львові фото 6

"Не перший рік ми малюємо на цьому фестилі. Цього року у нас тема "Молитва за Україну", тому ми вирішили імпровізувати. Ми намалювали на наші частині полотна лева, адже він є символом Львова та ангела, який свої крилом прикриває місто", – розповідає учасниця форуму "Золотий мольберт"  Анастасія.

Фото: Львівський портал

 

Дивись ще:

Будь в курсі: завтра львівський електротранспорт курсуватиме за зміненим маршрутом

Святкуємо День міста: на які події можна потрапити безкоштовно

День міста: що буде цікавого в Парку культури

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах