Топ 10 заходів: як Львів відзначатиме День музеїв

Новина - Дозвілля та їжа - Топ 10 заходів: як Львів відзначатиме День музеїв

Новина - Дозвілля та їжа - Топ 10 заходів: як Львів відзначатиме День музеїв

Дозвілля та їжа
16 травня 2017 17:56

З 18 по 31 травня разом з усім світом Львів відзначатиме Міжнародний день музеїв. Цьогоріч Міжнародна рада музеїв запропонувала до відзначення цього Дня тему "Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване". Тож львівські музейники підготували для мешканців та гостей міста особливу програму, яка розкриє невідому історію музею та його видатних особистостей, повідомляє прес-служба ЛМР.

У програмі спеціалізовані тематичні екскурсії, мистецькі вечори, лекції, майстер-класи, огляди виставок та експозицій. Вікова категорія – необмежена.

"Львівська газета" підготувала для вас перелік найцікавіших заходів у Львові до відзначення Дня музеїв.

18-31 травня, з 10:00 до 18:00 – Виставка пам’яті Максиміліана Гольштейна "Раритети єврейської спадщини", яка висвітлить маловідомі сторінки єврейської історії. Місце проведення: Львівський історичний музей, Кам’яниця Корнякта, що на пл. Ринок, 6. Вхід без попередньої реєстрації.

18-31 травня – Виставка "Скарби Підгорецького замку", де відвідувачі вперше побачать частину творів мистецтва, які прикрашали інтер’єр Підгорецького замку. Місце проведення: Відділ європейського мистецтва ХІХ-ХХ ст. у ЛНГМ ім. Б. Г. Возницького за адресою вул. Стефаника, 3. Вхід без попередньої реєстрації.

Топ 10 заходів: як Львів відзначатиме День музеїв фото

Фото: vsviti.com.ua

18-31 травня – Виставка "Видатні особистості в історії Музею" (з нагоди 50-річчя перевезення першого об’єкта для Музею та 15-річчя беатифікації К. Шептицького), де відвідувачі зможуть побачити фото, текстові матеріали, особисті речі та відкриють цікаві факти про видатних особистостей, котрі в той чи інший спосіб долучилися до розвитку Музею. Місце проведення: Музей народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького, що на вул. Чернечій Горі, 1. Вхід без попередньої реєстрації.

18 травня, з 16:00 до 17:00 – Дитячий квест "У пошуках таємної формули", під час якого діти власноруч із Таємним аптекарем та його помічницею проведуть секретні експерименти: написання тайнописів, створення магічної надувної кулі, вируючої лави та багато іншого. Місце проведення: "D.S. Таємна аптека" за адресою вул. пл. Соборна, 1. Попередня реєстрація за тел. 067 370 56 98.

Топ 10 заходів: як Львів відзначатиме День музеїв фото 1

Фото: pustunchik.ua

18 травня, 16:00, 18:00, 20:00 – Екскурсія єврейським кварталом та квест. Місце проведення: Львівський музей історії релігії, що на пл. Музейній, 1. Попередня реєстрація за тел. 067 702 13 21.

19 травня, з 10:00 до 11:00 – Драматична історія Личаківського цвинтаря в радянський період, де відвідувачі дізнаються про історію пам’ятника Адама Коцка – борця за український університет у Львові, – поховання діячів національно-визвольного руху та священиків і монахів катакомбної греко-католицької церкви, руйнування меморіалу, присвяченого польсько-більшовицькій війні. Місце проведення: ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар" за адресою вул. Мечникова, 33. Попередня реєстрація за тел. 032 275 54 15.

19 травня, з 18:00 до 20:00 – Майстерня для молоді "Музей Міста: work in progress", де кожен охочий зможе стати музейним куратором та створити власну виставку. Місце проведення: Музей Міста, що на пл. Ринок, 1 (підземелля Ратуші, вхід з боку фонтану зі скульптурою Нептуна). Попередня реєстрація за телефоном 032 254 60 84.

21 травня, з 15:00 до 16:00 – Театралізована екскурсія "Анна Крушельницька: в тіні Великої Соломії?", яка познайомить із життям та творчим шляхом Анни Крушельницької, української оперної і камерної співачки, рідної сестри Соломії Крушельницької. У цій екскурсії роль Анни виконає артистка Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки Марічка Городечна-Дзвонік. Місце проведення: Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької у Львові за адресою вул. С. Крушельницької, 23. Попередня реєстрація за тел. 032 261 04 76 .

Топ 10 заходів: як Львів відзначатиме День музеїв фото 2

Анна Крушельницька. Фото: uk.wikipedia.org

 

22-31 травня, з 10:00 до 18:00 – Виставка "Фронтові замальовки", де учасниця АТО та художниця Світлана Луців висвітлить військові події на Сході у живописних картинах. Місце проведення: Музей визвольної боротьби України, що на вул. Лисенка, 23 А. Вхід без попередньої реєстрації.  

25-31 травня – Виставка "Скарби Франкового дому", де будуть представлені особисті речі Івана Франка та його родини, які раніше не експонувалися, зокрема, дорогоцінні метали, фотографії та інші цінні предмети. Місце проведення: Львівський національний літературно-меморіальний музей І. Франка за адресою вул. І. Франка, 150, 152.

Докладна програма заходів

Дивись ще:

Свято музики: днями у Львові стартує Міжнародний фестиваль "Віртуози"

Сюрприз: Alfa Jazz Fest анонсував ексклюзивний виступ відомої співачки на площі Ринок

Долучайся: у Львові пройде вишиванкова хода

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах