Повстанська варта, рок-н-рол, спортивні локації: у Білогорщі стартує перший ШухевичФест

фото з сайту www.facebook.com

фото з сайту www.facebook.com

Дозвілля та їжа
26 червня 2017 14:02

З 30 червня по 2 липня на Білогорщі відбуватиметься перший #ШухевичФест, який  проводиться з нагоди 110-ої річниці від дня народження Романа Шухевича. Про це сьогодні, 26 червня, під час прес-конференції розповіли організатори фестивалю, повідомляє Львівський портал.

За словами директора Народного дому Білогорща Олександра Ігнатенка, фестиваль розпочнеться повстанською ватрою, а завершиться реальним рок-н-ролом від знаних львівських гуртів.

"На фестивалі у нас буде представлеено три локації. В перший день фестивалю можна буде відвідати спортивну  локацію і локацію таборування. У другий день буде представлена творча локація, а в третій день гості фестивалю можуть відвідати музичну локацію.  Цим фестивалем ми хочемо захопити весь спектр Білогорщі, а також популяризувати наше містечко", – зазначив він.

Як розповів науковий співробітник музею "Територія Терору" Андрій Шиманський,  на фестивалі буде представлений лекторій, де гостям розповідатимуть про Романа Шухевича, як різнопланову особистість.

"Другою локацією буде лекторій, де гостями  будуть історики. Вони розкозуватимуть про Шухевича з іншої сторони, яку мало хто знає. Загалом ми дуже хочемо, щоб лекторій був не місцем вичитування лекцій, а все-таки місцем думок та обговорення", – зауважив він.

Водночас, керівник музичної програми Андрій Пришляк додає, що у третій день фестивалю гостей чекає запальний концерт.

"У третій день у нас буде проводитися концерт на стадіоні у Білогорщі. Музична програма на фестивалю є доволі різноманітною. Розпочненться все о 16 годині з виступів колективів самодіяльності і о 18 годині відбудеться концерт, де виступатимуть львівські гурти "Parabellum" "Джалапіта", "Torban", "Lemko bluegrass band", "Шосте чуття" та інші", – розповів він.

До слова, місце проведення фестивалю обрали невипадково. Адже саме у Білогорщі діяв та загинув головнокомандувач Української повстанської армії генерал Чупринка — Роман Шухевич.

Дивись ще:

Гарячий липень у Львові: Х-фактор, Катя Бужинська та дитяче свято

Файне Місто, Атлас, Zaxidfest: найпопулярніші фестивалі літа 2017 в Україні

Непопсовий Львів: 10 місць, про які вам не розкаже путівник

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах